Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 26 september 2013

WANT’s Weekly App-Roundup // Herfst

We worden wekelijks overspoeld met nieuwe apps die al dan niet tof en praktisch zijn. Elke donderdag zetten wij dan ook op thematische basis de vijf beste applicaties voor zowel iOS als Android voor je op een rij. Deze week hebben we de beste apps voor het herfstseizoen uitgezocht: Regen?, Leafsnap, VertragingsApp, Groente- en fruitkalender en Brownie Recipe Maker.

Regen?

We kunnen er niet omheen: bij de herfst hoort regen. Veel regen. Ik ben persoonlijk iets te ongeduldig voor Buienradar, en deze app biedt dan oplossing. De app ‘Regen?’ geeft je antwoord op de vraag waarin je alleen maar geïnteresseerd bent in de vraag: Gaat het regenen? Je kunt een route instellen die je te voet of per fiets gaat afleggen en de app kijkt of het tijdens je rit gaat regenen of niet. Hij geeft zelfs advies tot wanneer je kunt vertrekken, wil je niet verregenen. Veel handiger dan Buienradar en de toffe vormgeving is ook nog eens erg prettig. Gratis te verkrijgen voor iOS.

Leafsnap

De blaadjes gaan vallen en mocht je nou eens willen weten van welke boomsoort een blaadje is, kun je dat opzoeken met deze app. Je krijgt informatie over de bloemen en eventuele vruchten, zo weet je nog eens wat er voor je deur staat. Interessant dus en slim dat-ie automatisch alles detecteert. Het nadeel is dat je ‘m niet kunt gebruiken in de open lucht: de foto moet genomen worden voor een witte achtergrond. Daarnaast is het een Amerikaanse app, dus niet alle typisch Europese soorten zullen niet hierin vermeld staan. Gratis te verkrijgen voor iOS.

Vertragingsapp

Een slimme app van een uitgeverij gericht op vertraging bij treinreizen (of natuurlijk andere vervoersmiddelen). Je kunt wel zeggen dat deze app toepasbaar is op elk seizoen aangezien de NS elk seizoen wel weer een excuus heeft voor de vertraging. Bereid je alvast voor op de blaadjes op het spoor. Bij de app geef je aan hoelang de vertraging bedraagt en je krijgt een fragment uit een boek voorgeschoteld dat je in die tijd prima kunt lezen. Je ‘verdoet’ je tijd op een nuttige manier en leert nieuwe auteurs kennen. Je kunt verder lezen waar je gebleven bent en ieder seizoen zijn er weer nieuwe boeken! Voor 0,89 euro te verkrijgen voor iOS.

Groente- en fruitkalender

Ik raak altijd een beetje in de war van wat nu eigenlijk de groenten en fruitsoorten van het huidige seizoen zijn. Deze app dient als geheugensteuntje met de ideale maanden waarin je bepaalde soorten kunt kopen. Het heeft een uitgebreide database, ook met de minder populaire soorten, en zo ben je dus milieubewust bezig. De app maakt onderscheid tussen verschillende landen, dus het geeft een realistische indicatie. Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Brownie Recipe Maker from Fine Cooking

Bij de herfst horen heerlijke cakes en brownies, toch? Hierbij heb je een app met een enorme (maar dan ook echt enorme) database aan recepten. Erg geschikt voor inspiratie en het is ook makkelijk bepaalde ingrediënten te selecteren waarmee je aan de slag wil. Deze talloze varianten brengen je sowieso in de stemming om lekker te gaan bakken, of het nu voor jezelf, vriendin, collega’s of familie is. Er is altijd wel een ‘excuus’ te vinden. Klein nadeel is dat het Amerikaanse eenheden zijn, maar met een beetje hulp van Google is dat eenvoudig te ontcijferen. Voor 0,89 euro te verkrijgen voor iOS.

 
Bron Featured Image: Damien Roué

Over de contributor

Marieke Keijsers is studente Retail & Marketing en schrijft regelmatig voor verschillende blogs waaronder Two Leaking Bags. Van kinds af aan is ze geïnteresseerd in de digitale wereld en ze is welhaast vergroeid met haar smartphone. Marieke is altijd op zoek naar de beste apps en deelt hier elke week de resultaten van deze oneindige zoektocht.
 
Reageer op artikel:
WANT’s Weekly App-Roundup // Herfst
Sluiten