Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 16 mei 2013

WANT’s Weekly App-Roundup // Openbaar Vervoer

We worden wekelijks overspoeld met nieuwe apps die al dan niet tof en praktisch zijn. Om het kaf van het koren te scheiden, zetten we vanaf vandaag elke donderdag op thematische basis de vijf beste applicaties voor zowel iOS als Android voor je op een rij.
Deze week met de beste Openbaar vervoer-apps: 9292 OV, NS Reisplanner Xtra, OV-Chip Checker, CXX en Google Maps.

9292 OV

Je kent ‘m vast wel: de koning onder de openbaar vervoer apps. Hij werkt in principe hetzelfde als de website, maar dan met een handige en overzichtelijke layout voor je smartphone. Je kunt er makkelijk een reis mee plannen, zowel van adressen als van de locatie waar je op dat moment bent. Je ziet meteen alle opties die je hebt, maar soms wel even opletten welke route je kiest. Hij wil je namelijk wel eens via onhandige routes sturen met een extra overstap.
Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

NS Reisplanner Xtra

Als je vaak met de NS reist (zoals velen van ons Nederlanders), is dit ook wel een must om op je telefoon te hebben. De app geeft onder andere handige informatie over tijd, reis en prijs. Wat ook een erg makkelijke functie is, is dat je de precieze vertrektijden kunt bekijken. Soms staat het er zelfs op als de trein twee minuten vertraging heeft. Je moet wel oppassen dat deze vertragingen niet altijd even accuraat zijn en worden (helaas) ook niet altijd via de app gecommuniceerd.
Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

OV-Chip Checker

Een handige app als je vaak op saldo reist! Je checkt hiermee je saldo van je OV-chipkaart en ziet precies wanneer je hem hebt gebruikt met de tarieven van elk ritje. Hou er wel even rekening mee dat het geen real-time informatie is: gegevens zijn minimaal 1 dag oud voordat ze op de app te zien zijn.
Gratis te verkrijgen voor Android. Voor iOS is er een vergelijkbare app genaamd OV-Chipstatus te koop voor 89 cent.

CXX

Het grootste busnetwerk in Nederland heeft ook een app. Het fijne aan deze app is dat er realtime informatie wordt gegeven over de vertrektijden van de bussen. We weten allemaal dat deze nogal wat kunnen afwijken met de eigenlijke planning en hier wordt weergegeven wat de eventuele vertraging (of vervroegde tijd!) is. Erg praktisch wanneer je vaak met de bus reist.
Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Google Maps

Misschien een rare in dit rijtje, maar met Google Maps kun je natuurlijk ook een tripje plannen met openbaar vervoer. Hier worden, net als bij 9292OV, alle verschillende openbaar vervoer aanbieders meegenomen en krijg je een compleet overzicht van wat er allemaal rijdt. Ik vind persoonlijk deze app fijner als 9292OV omdat er wanneer je een stuk erbij moet lopen deze route beter te volgen is met Google Maps.
Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Bron Featured Image: Kpmarek

Over de contributor

Marieke Keijsers is studente Retail & Marketing en schrijft regelmatig voor verschillende blogs waaronder Two Leaking Bags. Van kinds af aan is ze geïnteresseerd in de digitale wereld en ze is welhaast vergroeid met haar smartphone. Marieke is altijd op zoek naar de beste apps en deelt hier elke week de resultaten van deze oneindige zoektocht.
 
Reageer op artikel:
WANT’s Weekly App-Roundup // Openbaar Vervoer
Sluiten