Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 9 mei 2013

WANT’s Weekly App-Roundup // Weer

We worden wekelijks overspoeld met nieuwe apps die al dan niet tof en praktisch zijn. Om het kaf van het koren te scheiden, zetten we elke donderdag op thematische basis de vijf beste applicaties voor zowel iOS als Android voor je op een rij. Deze week met de beste apps voor het weer: WeatherPro, AccuWeater, Buienradar, Yahoo! Weer en InstaWeather.

WeatherPro

Wellicht de beste weer-app die er is. Het kost je een paar euro, maar dan heb je ook wat. Het geeft gedetailleerde weer-informatie voor verschillende momenten van de dag. Je hebt niet alleen de temperatuur bij de hand, maar ook windsnelheid en – richting, luchtvochtigheid en gevoelstemperatuur. Het geeft je echt alle info die je wilt weten, gelukkig ook gewoon in onze graden Celsius. Verkrijgbaar voor €3,59 voor iOS en voor €2,99 voor Android.

AccuWeather

Deze app gebruik ik altijd zelf en ben er erg tevreden over. Je kunt verschillende locaties opslaan en hier tussen navigeren. Er is een makkelijk overzicht waarin je de temperaturen voor de komende weken ziet en het gemakkelijke is dat je in een oogopslag precies ziet wat je kunt verwachten. Als je liever geen geld wilt besteden aan een weer-app is dit een aanrader! Gratis voor iOS en Android.

Buienradar

Het concept dat bij iedereen waarschijnlijk wel bekend is heeft ook een handige app. Makkelijk om op je telefoon te hebben als je bijvoorbeeld twijfelt of een paraplu meenemen nu wel of niet een must is. De layout ziet er super uit en heeft mooie beelden, waardoor het bijna geen verschil maakt of je Buienradar checkt op je telefoon of computer. Mocht je geen zin hebben om steeds Buienradar the checken of er een bui aankomt: met de gratis app Buienalarm kun je instellen dat je automatisch een melding krijgt bij een regenbui. Buienradar is gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Yahoo! Weer

We schreven al eerder over de vette features van de app door Yahoo. Naast dat het een goede app is om weer te checken, wordt de huidige weersituatie nagebootst met lokale foto’s uit een grote database. De foto’s komen van Flickr en deze beelden wordt altijd bijgevuld met nieuwe foto’s van de omgeving via bepaalde Flickr-groepen. Deze visuele mogelijkheid maakt de app natuurlijk wel extra leuk, plus het heeft een mooie vormgeving. Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

InstaWeather

Een top app als je een Instagrammer bent. Je voegt op een leuke manier het weer toe aan je Instagram-foto waardoor naast het beeld van de omgeving, ook de daadwerkelijke locatie met weertoestand wordt weergegeven. Het is geen app om de weersverwachting te checken, maar vooral eentje die een leuke twist aan het weerconcept geeft. InstaWeather is goed vormgegeven en de resultaten zijn ook geinig voor Instagram; is weer eens een keer iets anders! Je hebt een gratis iOS versie, maar ook een reclame-vrije iOS versie te verkrijgen voor €1,79. Ook is er een gratis Android versie, en de reclame-vrije Android versie kost €1,83.

Bron Featured Image: Roxweb

Over de contributor

Marieke Keijsers is studente Retail & Marketing en schrijft regelmatig voor verschillende blogs waaronder Two Leaking Bags. Van kinds af aan is ze geïnteresseerd in de digitale wereld en ze is welhaast vergroeid met haar smartphone. Marieke is altijd op zoek naar de beste apps en deelt hier elke week de resultaten van deze oneindige zoektocht.
 
Reageer op artikel:
WANT’s Weekly App-Roundup // Weer
Sluiten