Redactie
Redactie Digital 27 dec 2019

Dit zijn de ware betekenissen van de emoji’s die je gebruikt

Emoji is tegenwoordig onze tweede taal geworden. Om miscommunicatie te voorkomen moet er uiteraard ook een soort woordenboek zijn voor deze leuke plaatjes. Wij hebben tien veelgebruikte tekens voor je op een rij gezet met de ware betekenis erbij. Haal er je voordeel uit!

Je beter online kunnen uitdrukken

1. Schamende emoji

Vrijwel iedereen die deze emoji gebruikt denkt dat het iemand is die zich schaamt, maar niets is minder waar. De druppel op het voorhoofd staat namelijk voor zweet. Je hoort hem dus te gebruiken als je bijvoorbeeld hard bent wezen sporten.

2. Peace teken

Deze emoji gebruiken we als we het ergens mee eens zijn. Het teken staat voor de ‘V’ van victory. Ben je met een Brit aan het whatsappen? Probeer deze dan even te vermijden. In Groot-Brittannië staat dit teken gelijk aan een middelvinger.

3. Vinger die naar boven wijst

De naar-boven-wijzende vinger is eigenlijk bedoeld om iets aan te wijzen. We gebruiken hem tegenwoordig als je het eens bent met wat er voor jou is gezegd. Een soort van retweet, maar dan net even anders.

4. Emoji zonder mond

De emoji zonder mond wordt vaak gebruikt als mensen bang zijn. De ware betekenis is echter dat degene niks zegt. Zonder mond staat namelijk voor complete stilte. Gebruik ‘m bijvoorbeeld op momenten als je geen woorden voor de situatie hebt of bijvoorbeeld stil moet zijn.

5. High five

Deze wordt gebruikt als high five teken, maar staat eigenlijk voor een teken van dank. In het Japans betekenen twee handen tegen elkaar aan een groet van dankbaarheid.

6. De zwaaiende emoji

Deze wordt gebruikt als een emoji die lacht en zwaait. Alleen betekent het echter een knuffel. De open handen staan voor open armen tijdens het aanbieden van een knuffel.

7. Handjes-in-de-lucht

De handen-in-de-lucht emoji wordt vaak gebruikt voor iemand die zijn handen gebruikt bij het schreeuwen, maar de ware betekenis is twee handen in de lucht omdat er iets te is te vieren.

8. Vuur

Deze staat simpelweg voor vuur, maar wordt tegenwoordig gebruikt als iets tof is. In het Engels ook wel on fire. Als je in vervolg iets tof vindt, dan is vuur dus the way to go.

9. Vreemd lachende

De lachende die een beetje vunzig lacht wordt vaak gebruikt als je iemand jaloers wilt maken, maar heeft ook vaak flirterige doeleinden. Daarom staat-ie ook wel bekend als de sexual face. Heb je iemand op het oog, dan is de kans groot dat je ‘m al wel eens gebruikt hebt.

10. Lachende drol

De lachende drol z’n ware betekenis is simpelweg een lachende drol. De meeste mensen gebruiken ‘m echter als iets grappig is of om een komische draai te geven aan het verhaal dat ze vertellen. En eigenlijk is het qua origine een Japans gelukssymbool. Ja, dat zouden wij er ook niet mee associëren!

Twijfel jij zelf of je bepaalde emoji’s wel goed gebruikt?

In het bovenstaande heb je kunnen zien wat de echte betekenis is van tien veelgebruikte emoji’s. Echter zijn er nog flink wat meer tekens toe te passen. Wil jij achterhalen of je andere op de juiste manier aan het gebruiken bent? Dan kun je de ware betekenis  hier achterhalen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de ware betekenissen van de emoji’s die je gebruikt
Sluiten