Warner Bros. wil AI inzetten om nieuwe films te bedenken

Veel liefhebbers klagen dat er de laatste jaren maar weinig origineels uitkomt op filmgebied. Zo zouden de bioscopen gedomineerd worden door remakes, sequels en zogeheten ”franchise films”, zoals bij bijvoorbeeld de Marvel reeks of het DC Extended Universe van Warner Bros. Deze laatste partij blijkt nu aan het overwegen om een nieuwe techniek in te zetten bij het ontwikkelen van films.

Volgens The Hollywood Reporter heeft de filmstudio onlangs een overeenkomst gesloten met een bedrijf Cinelytic, dat nu blijkbaar een speciale techniek voor hen gaat ontwikkelen. Het gaat hier om een soort artificiële intelligentie die zou kunnen bijdragen aan het bedenken van nieuwe filmprojecten.

Nieuwe Warner Bros. films voortaan bedacht door AI?

Het idee dat films voortaan bedacht worden door AI klinkt wellicht wat creepy, maar volgens Cinelytic oprichter Tobias Queisser valt het allemaal best mee:

”Kunstmatige intelligentie klinkt misschien eng, maar momenteel is het echter nog niet in staat om concrete creatieve beslissingen te maken. Het mag dan goed zijn op het gebied van dataverwerking en het herkennen van bepaalde patronen, als het gaat om creatieve keuzes is er nog steeds menselijke ervaring nodig.”

Batman vs Superman DC

Zoals het ernaar uitziet gaat de nieuwe techniek dus vooral ingezet worden voor het selecteren van projecten of zaken als marketing en distributie. Of het wat uit gaat halen blijft zoals altijd maar de vraag, maar het is natuurlijk wel interessant om in de gaten te houden.

HBO Max

Naast een op AI-gebaseerde techniek is WarnerMedia – het bedrijf achter Warner Bros. – ook bezig met een eigen streamingdienst. Het gaat hier om HBO Max, dat in de Verenigde Staten dit jaar al beschikbaar gaat komen. De geruchten gaan dat ze onder andere geïnvesteerd hebben in een speciale Friends reünie aflevering.

De dienst zal als het goed is ook naar Europa komen, maar dan pas in 2021. Meer over HBO Max is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Warner Bros. wil AI inzetten om nieuwe films te bedenken
Sluiten