Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 13 nov 2019

Warner Bros. zou gewerkt hebben aan een heuse Superman-game

Warner Bros. heeft in het verleden grote successen gekend met de Batman Arkham-reeks. Vanuit die gedachte hebben ze meerdere malen geprobeerd om een game met Superman in de hoofdrol van de grond te krijgen.

Volgens Twitter-gebruiker James Sigfield zijn er twee projecten geweest die serieus onderweg waren, maar helaas is het er nooit van gekomen. Op Twitter deelt hij wel heel wat interessante informatie.

Superman als game lijkt ver weg

Het grote probleem dat een potentiële Superman game heeft, is de gameplay. Superman moet kunnen vliegen en is bovendien zo goed als onsterfelijk. Het maken van een game waarbij je goed kunt vliegen is al een uitdaging op zich en als je dan ook nog gameplay moet verzinnen dat er voor zorgt dat de game interessant is, dan heb je een haast onmogelijke taak. Het is dan ook niks voor niks dat de games met Superman in het verleden gewoon niet goed waren.

In 2013 zou de eerste game zijn gepitcht. Het zou gaan om een openwereld-game zoals je dat zou hebben ervaren bij de Spider-Man-game die vorig jaar is uitgebracht. Hieronder vind je een aantal afbeeldingen die James Sigfield op Twitter heeft gedeeld.

De game zou na een eerste concept al snel zijn geschrapt. Daarna werd er gewerkt aan een game genaamd Superman: Unbound, welke zich zou afspelen na de geanimeerde film. Deze game zou zich afspelen in een stad genaamd Kandor, dat voor de explosie van de planeet Krypton door Brainiac is verkleind en meegenomen. In deze game zou je minder vrijheid hebben en zou je gebruik maken van een paar verschillende vaardigheden die Superman zou hebben. In de game zou je het onder andere opnemen tegen vijanden als Brainiac, Doomsday en andere iconische vijanden. De reden van het schrappen van deze game is dat games die zich in het DC-universum afspeelden moesten werken op de Arkham-engine. Op het moment van ontwikkeling zou dat erg lastig zijn.

Superman Unbound
Concept art van Superman Unbound (Bron: Twitter)

Ook zou er geprobeerd zijn om een Suicide Squad-game te maken, maar ook dit zou niet goed werken met de desbetreffende engine en zodoende werd geschrapt. Op dit moment zijn er geruchten dat er een Superman-game in ontwikkeling is bij Batman Arkham-ontwikkelaar Rocksteady Games, maar dat zijn enkel geruchten. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Warner Bros. zou gewerkt hebben aan een heuse Superman-game
Sluiten