WarnerMedia sluit megadeal met J.J. Abrams (Star Wars)

Netflix mag dan al jaren aan kop gelopen hebben, maar de kans is erg groot dat daar binnenkort verandering in gaat komen. Dit omdat de concurrentie met steeds grover geschut komt. Zo heeft WarnerMedia voor haar aankomende streamingdienst een deal gesloten met regisseur en producent J.J. Abrams, die we onder andere kennen van Star Wars: The Force Awakens.

J.J. Abrams gaat samenwerken met WarnerMedia

Waar we in eerste instantie verwacht hadden dat de strijd tussen de verschillende streamingdiensten in november pas van start zou gaan heeft Disney gisteren onverwacht haar dienst in Nederland beschikbaar gesteld.

Toch is Disney Plus niet de enige concurrent van Netflix die eraan zit te komen. Ook WarnerMedia, het bedrijf achter onder andere Warner Bros. gaat met een eigen dienst komen. Waar er in juni al het gerucht ging dat er een megadeal was gesloten met het bedrijf van Star Wars regisseur J.J. Abrams, blijkt dit nu ook echt bevestigd te zijn.

Er is getekend voor een overeenkomst met zowel Abrams als zijn mede-CEO Katie McGrath die tot 2024 zal duren. Tijdens deze samenwerking zal het bedrijf, dat Bad Robot Productions heet, allerlei televisieprojecten voor de dienst gaan ontwikkelen.

Netflix en Amazon

Het blijkt dat Bad Robot al een tijdje opzoek was naar een partner om mee samen te werken en ook in gesprek is geweest met onder andere Netflix, Amazon en Disney. Ook Apple bleek interesse te hebben, maar kon blijkbaar niet opbieden tegen WarnerMedia. Deze laatste blijkt volgens Variety maar liefst 500 miljoen geboden te hebben.

Met wat voor content WarnerMedia straks gaat komen is nog niet precies bekend. Wel weten we dat de abonnees tevens toegang zullen krijgen tot HBO en filmzender CineMax. De blijkt echter wel een stuk duurder dan de concurrentie te gaan worden.

Meer omtrent WarnerMedia en het laatste nieuws lees in het overzicht.

Reageer op artikel:
WarnerMedia sluit megadeal met J.J. Abrams (Star Wars)
Sluiten