Ilona Braam
Ilona Braam Uncategorized 31 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Warren Buffet zou zich niet wagen aan een nieuwe streamingdienst als Apple TV+

Dit jaar is Apple een nieuwe speler op de videostreaming markt en zal het bedrijf het moeten opnemen tegen behoorlijk populaire diensten als Netflix. Onlangs liet de bekende investeerder Warren Buffet tijdens de Hands Up for Success lunch van The Gatehouse blijken dat hij voorzichtig optimistisch is over de nieuwe dienst, maar dat Apple het wel redelijk zwaar zou kunnen krijgen.

Grote spelers die over oogballen vechten

Buffet legde uit dat er maar zoveel uren in een dag zijn dat mensen naar hun televisie kijken en dat Apple nu een markt betreedt die al gevuld is met succesvolle spelers, die zich al hebben bewezen als het aankomt op het leveren van boeiende content. Al deze grote spelers gaan uiteraard vechten over die “oogballen” en er zouden behoorlijk wat slimme mensen op de streamingdienst markt zijn met veel middelen, die constant bezig zijn met het uitvogelen hoe ze nog een half uur van je tijd te pakken kunnen krijgen. Buffet geeft aan dat hij aan dit spel zelf niet zou willen meespelen.

Apple TV Plus films en series

Prijs speelt grote rol in succes

Apple lijkt echter zelf heel goed door te hebben dat ze met grote spelers te maken hebben. Niet voor niets hebben ze behoorlijk wat toptalenten binnengehaald voor hun streamingdienst. Wat waarschijnlijk een grote rol zal spelen in het succes van Apple TV+ is de prijs. Als Apple met goede content komt en interessante streamingdiensten gaat koppelen zouden mensen best bereid zijn om over te stappen. Maar als ze met Apple prijzen aan komen zetten, is de kans groot dat mensen het in deze sector toch niet accepteren.

Falen is ook niet erg

Maar ook al zouden ze het niet redden, zou het volgens Buffet ook alweer niet al te erg zijn. De man geeft aan dat de toekomst van Apple niet afhangt van zijn televisie initiatief. Hij zou ze graag zien slagen, maar Apple zou een bedrijf zijn dat zich best één of twee fouten zou kunnen veroorloven. Je wilt tenslotte geen aandelen kopen van een bedrijf dat alles altijd goed moet doen om te slagen.

Netflix niet van de partij

In ieder geval zou het in mei moeten gebeuren. Dan komt Apple TV+ naar gebruikers in meer dan 100 landen. Er zou content beschikbaar zijn van meer dan 150 streaming apps, waaronder Amazon Prime en Hulu. Netflix heeft echter al geconfirmeerd dat ze niet van de partij zullen zijn. Of dat een verstandige beslissing is, zullen we gaan merken. Apple’s idee is in ieder geval zo gek nog niet, aangezien je nu toch wel behoorlijk gek begint te worden van alle verschillende diensten de nooit alles hebben dat je wilt zien.

Voorlopig bingen we nog wel bij Netflix en als je nog naar inspiratie op zoek bent, waren dit de populairste films en series van week 13.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Warren Buffet zou zich niet wagen aan een nieuwe streamingdienst als Apple TV+
Sluiten