Warren Buffet: Bitcoin is geen investering, maar een gok

Warren Buffet is zeker iemand waar niet mee te spotten valt in de wereld van investeringen. De 87 jarige miljardair is de CEO en grootste aandeelhouder van Berkshire Hathaway, welke meer dan 90 bedrijven bezit of er aandelen van heeft. Je zou dus zeggen dat de man goed is in wat hij doet en verstand heeft van zaken. Warren is echter niet te spreken over Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen en ziet Bitcoin zelfs als een gigantische gok en zeker niet als een investering.

“Blijf vooral weg bij Bitcoin”

Het is opvallend dat zo’n doorgewinterde investeerder een dusdanig negatieve mening heeft over de cryptocurrency. In 2014 gaf hij tijdens een interview met CNBC het advies om vooral weg te blijven van Bitcoin.

Het zou een luchtspiegeling zijn en het idee dat het een hoge intrinsieke waarde zou hebben was volgens Warren een grote grap. Dit jaar werd hij weer door CNBC geïnterviewd en de investeerder is nog steeds niet onder de indruk van Bitcoin en andere cyptocurrencies. Deze keer dacht hij bijna met zekerheid te kunnen zeggen dat het allemaal tot een slecht einde zou komen.

Bitcoin zeepbel

Geen investering maar hopen op een volgende koper

Onlangs kwam hij met de uitspraak dat Bitcoin absoluut geen investering is. Warren geeft aan dat er twee soorten items zijn die mensen kopen en waarvan ze denken dat het een investering is.

Een boerderij, appartement of aandelen in een bedrijf ziet hij als daadwerkelijke investeringen, maar als je cryptocoins koopt heb je niks dat ook maar iets zou kunnen produceren. Je zou als Bitcoin koper alleen maar hopen dat de volgende er meer voor betaalt.

Gokspel kort door de bocht

In zekere zin heeft Buffet er gelijk in dat veel mensen Bitcoins kopen in de hoop ze later weer voor een hoger bedrag te kunnen verkopen. De vergelijking met een gokspel is echter wat kort door de bocht. Hoewel cryptocoins geen fysieke goederen zijn, is het vandaag de dag niet zo raar om te investeren in digitale dingen.

Net zoals bedrijven kunnen de cryptocoins in waarde dalen en stijgen, maar het is niet zoals bij een gokspel, waarbij je je geld meteen kwijt bent na een verkeerde inschatting. Bij een gokspel heb je niet de kans dat je inzet achteraf toch iets zou kunnen opleveren.

Geen vertrouwen en Amazon en Google

Misschien dat de heer Warren zich niet echt goed heeft verdiept in cryptocurrencies en zich vast wil houden aan de oude manieren. Hij geeft zelf ook toe dat hij behoorlijk wat geld is misgelopen toen hij de kans had om in Google en Amazon te investeren, maar dat niet deed omdat hij er niet in geloofde.

Hij is dus ook niet onfeilbaar en zou het heel goed mis kunnen hebben over Bitcoin en de andere cryptocurrencies.

Een andere miljardair en grote naam in de investeringswereld in Tim Draper en zijn mening staat weer recht tegenover die van Warren. Draper is namelijk van mening dat Bitcoin gigantisch is en zelfs belangrijker zou zijn dat het internet.

Bitmoneynews

Reageer op artikel:
Warren Buffet: Bitcoin is geen investering, maar een gok
Sluiten