Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 mei 2019

Dit zegt Warren Buffett over de Bitcoin en Blockchain

Dit weekend hield Warren Buffett weer de jaarlijkse bijeenkomst voor aandeelhouders van zijn bedrijf Berkshire Hathaway. Rond deze aandeelhoudersvergadering, die veel weg heeft van een evenement gaf Buffet diverse interviews. Zo werd hem gevraagd hoe hij over de Bitcoin en de Blockchain dacht. Nadat hij Bitcoin in het verleden beschreef als ‘rattengif in het kwadraat’ waren wij zeer benieuwd.

Bitcoin als schelp

Als eerste ging het oude orakel van Omaha nog eens vol op het orgel over de Bitcoin. Hij constateerde als eerste dat er veel fraude gepleegd wordt en dat er veel Bitcoins ‘verdwijnen’. Dit leidt tot een groot risico op verlies en dat maakt de Bitcoin niet aantrekkelijk. Daarbij ziet hij problemen in de toepasbaarheid van Bitcoin. Het is volgens hem niets concreet en kan ook niets produceren of maken. Daarmee is een Bitcoin volgens Buffet goed vergelijkbaar met een schelp. Een stuk ‘dood’ materiaal en dat is voor hem niets om in te investeren.

Om de tirade tegen de Bitcoin af te maken bestempelde hij het als ‘gambling device’. Een cryptolover is dus niet aan hem verloren gegaan, maar dat is geen nieuws.

De hele aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway, waarbij Buffett ruim 6 uur praat over investeren, beleggen en allerlei andere zaken, zie je hier. (De tekst loopt door na de film).

Warren Buffett over cryptocurrency

Ook wanneer hij gevraagd wordt naar zijn mening over cryptocurrency is hij helder. Hij vergelijkt de munten met de knopen van zijn jas. Hij legt uit dat wanneer hij een knoop van zijn colbert haalt, hij een token heeft. Vervolgens kan hij je die token voor $ 1.000,- aanbieden en bezien of hij er met een goed verhaal iemand anders voor kan vinden die hem voor $ 2.000,- van je wil kopen. Het grote probleem is dat de token echter maar 1 toepassingsmogelijkheid heeft die bovendien erg beperkt is.

Warren Buffett enthousiaster over Blockchain

Wie denkt dat Buffett helemaal niets met deze industrie heeft trekt de conclusies te vlug. CNBC rapporteert namelijk dat Buffett wel is enthousiast over de Blockchain-technologie. Dit ziet hij als ‘something big’. Bitcoin of andere cryptomunten zijn daarbij volgens hem overigens niet nodig. Desgevraagd vertelt hij dat hij wellicht indirect wel in Blockchain zal investeren maar geen leidende rol wil spelen.

Wat zijn de gevolgen van de uitspraken van Buffett?

De cryptomarkt reageerde niet op de uitspraken van Buffett. Wel verklaarde de beleggingsgoeroe dat hij eerder fout zat bij zijn inschatting van technologie als beleggingsobject. Hierdoor was hij volgens hem later dan optimaal ingestapt bij Amazon en Google. Wellicht spreekt hij over een aantal jaar dezelfde woorden over Bitcoin en cryptomunten? Ben jij benieuwd of Buffett gelijk heeft? Volg dan vooral de live koersen en het laatste cryptonieuws.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zegt Warren Buffett over de Bitcoin en Blockchain
Sluiten