Dplay: wat is het precies en hoeveel kost het per maand?

Er zijn inmiddels zoveel streamingdiensten dat je de weg bijna kwijtraakt. Een daarvan is Dplay, maar wat biedt het precies?

Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ zijn de drie bekendste streamingdiensten in Nederland op dit moment. Toch zijn er meer soorten. Zo heb je ook Dplay, wij zochten uit wat het is en of je het wel of juist niet moet aanschaffen.

Wat is Dplay?

Dplay is de streamingdienst van de Discovery groep. Naast Discovery horen daar ook onder andere TLC, Animal Planet, Eurosport en Investigation Discovery bij. Op Dplay zijn dus bijna alle programma’s en alle seizoen van de verschillende zenders te zien. Vanwege de verschillende zenders heeft de dienst dan ook een zeer groot aanbod van series. Zo zijn bijvoorbeeld alle zestien seizoenen te zien van Deadliest Catch, maar ook de documentaire Who Killed Jeffrey Epstein? Bovendien heeft de streamingdienst net een deal gesloten met BBC, waardoor ook allerlei natuur en historische documentaires op het platform zijn te zijn.

Live sport

Het grote voordeel is dat je naast series ook live naar sport kunt kijken. Dat komt doordat Eurosport ook in de dienst zit. Je kunt dus via de dienst bijvoorbeeld ook kijken naar de Tour de France. Ook heeft Dplay de rechten van de Olympische spelen, dus volgend jaar kun je alles zien wat er in Tokyo gebeurt.

Interface

Dplay ziet er goed uit op de mobiele telefoon, tablet en Smart TV. Het is strak en alles is te vinden. De dienst in de browser is echter wel wat minder. Soms laadt alles niet goed en het is hier en daar wat onoverzichtelijk. Als je er eenmaal aan gewend bent, gaat dat wel snel over.

Prijs van Dplay

We moeten het ook over de prijs hebben. Een abonnement op Dplay kost 3,99 euro per maand. Net zoals Disney+ is het ook mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten op de streamingdienst. Daarmee ben je veel voordeliger uit. Dat kost namelijk 39,99 euro per jaar. Op dit moment heeft de streamingdienst echter een actie, waardoor een jaarabonnement 50 procent goedkoper is. Nu betaal je voor een jaar dus 19,99 euro. Ook is het mogelijk om de dienst een week gratis te testen.

Concurrenten

Misschien is de grootste concurrent van Dplay wel Disney+. Die dienst biedt alles aan van National Geographic, wat voor een deel overeenkomt met Discovery. Je betaalt daarvoor wel meer, maar krijgt dan ook alles van Disney erbij. Het kan dan ook een alternatief zijn als je meer wil. Wil je zowel docu’s als films, dan is Amazon Prime Video wellicht een optie met een prijs van 2,99 euro per maand.

Conclusie

De grote vraag is natuurlijk of Dplay het geld waard is. Als je van documentaires, avontuur, natuur en de series van Discovery/TLC houdt, dan is het zeker de moeite waard. Vooral met een eerste jaar 50% korting, betaal je omgerekend maar rond de 1,75 euro per maand. Met zo’n prijs heeft het meer dan een prima prijs/kwaliteit-verhouding met een aanbod waar je heel lang mee vooruit kunt.

Reageer op artikel:
Dplay: wat is het precies en hoeveel kost het per maand?
Sluiten