Wat kunnen we vanavond tijdens het Apple iPad-event verwachten?

Apple heeft het maar druk. In september presenteerden ze de nieuwe iPhones met het besturingssysteem iOS 8. Daarnaast hebben ze nog een aantal dingen aangekondigd, zoals Apple Pay en de Apple Watch. Hoe druk ze ook mogen zijn, het is vanavond weer tijd voor een nieuw evenement. Deze keer zijn de nieuwe iPads aan de beurt en daarnaast kunnen we waarschijnlijk nog een paar upgrades en producten verwachten. Tot nu toe kunnen we alles alleen nog op geruchten baseren, maar deze geruchten geven wel een redelijk beeld van wat we kunnen verwachten. Wij hebben alles voor je op een rij gezet om te ontdekken wat je vanavond kunt verwachten.

iPad Air 2

Over de iPad Air 2 hebben we niet alleen geruchten gehoord, maar we hebben onlangs ook gelekte afbeeldingen en specificaties gezien. De Air 2 krijgt hoogstwaarschijnlijk een snellere variant van de A8 chip, namelijk de A8 X chip. Net zoals bij de laatste twee generaties iPhones krijgt de Air 2 Touch-ID. Dankzij een anti-verblindingsscherm kun je ook alles met tegenlicht op de nieuwe iPad bekijken. Tot slot wordt de iPad Air 2, net zoals de iPhone 6, ook in het goud geleverd.

 

iPad Mini 3 met retina display

De vernieuwde iPad Mini heeft dezelfde veranderingen als de iPad Air 3. Zo kun je ‘m nu ook in het goud bestellen. En de Mini 3 beschikt ook over Touch-ID en een anti-verblindingsscherm. Het duidelijke verschil, naast dat-ie kleiner is, ligt in de chip. De iPad Mini heeft de minder krachtige A8 chip. De nieuwe Mini krijgt net zoals bij de vorige versie een Retina display.

 
Voor de iPads komen waarschijnlijk geen grote vernieuwingen. Dit komt doordat Apple de verkoopcijfers van de tablets ziet dalen. Of dit komt door de komst van de iPhone 6 Plus is niet bekend. Als de specificaties van de iPad Air 2 en Mini kloppen maakt Apple enkel logische stappen. Maar we zouden juist graag iets vernieuwends op het gebied van tablets zien. Gisteravond kregen de iPad Air 2 en iPad Mini 3 onbedoeld veel aandacht. Wat is er gebeurd? Een handleiding voor iOS 8, die naar iTunes was geüpload, was volledig up-to-date, maar dan iets vroeger dan de bedoeling was. In deze handleiding waren de specificaties van de nieuwe iPad Air en Mini te zien. En dit bevestigt de verwachtingen voor de iPads. Het enige wat we nog niet zeker weten is welke chips de twee iPads krijgen. Voorheen waren die hetzelfde, maar volgens geruchten wil Apple iets meer ruimte tussen de twee modellen creëren.

 

iPad Pro

Het schijnt dat Apple aan een grotere iPad werkt, namelijk een van 12,9 inch. Tot nu toe was de grootste tablet 9,7 inch. De kans is groot dat deze morgen niet verschijnt. Apple heeft tijdelijk de focus gelegd op de iPhone 6 en 6 Plus door de hoge vraag naar deze toestellen. Van de iPad Pro wordt verwacht dat-ie het beste bij bedrijven aan zal slaan, omdat de Pro dankzij de omvang van het scherm perfect een laptop kan vervangen.

Apple Pay

In september hebben we gezien dat Apple een nieuwe manier van betalen introduceerde. Met Apple Pay kun je via je de iPhone voor dingen betalen. De kans is groot dat het officieel in de Verenigde Staten wordt gelanceerd. Volgens geruchten werden Apple-retailers al met het systeem getraind. We kunnen voor Apple Pay zeker een launchdatum verwachten. En als we de memo die het bedrijf Walgreen naar de medewerkers heeft gestuurd moeten geloven zal Apple Pay vanaf 18 oktober bruikbaar zijn. Zodra Apple pay in de Verenigde Staten gelanceerd wordt kun je daar bij meer dan 200.000 winkels met je iPhone afrekenen. Wanneer Apple Pay ook naar Europa komt is nog niet bekend.

 

OS X Yosemite launch

We hebben de naam al een aantal keer voorbij zien komen en zelfs een paar beta’s. OS X Yosemite wordt het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. De iPads ondergaan wellicht niet zoveel veranderingen, maar Apple’s nieuwe besturingssysteem wel. Er is namelijk nog nooit zoveel veranderd sinds de OS X versie van 2001. OS X Yosemite heeft nieuwe kleuren, iconen, widgets en veel meer. Daarnaast heeft Apple de Safari-browser aangepast en kun je gaan werken met iCloud Drive.

 

Retina iMac

Over de nieuwe iMacs is nog niet veel bekend. Net zoals de vorige versies zal deze ook in twee maten verschijnen, een 21,5-inch en een 27-inch. De grotere variant is waarschijnlijk voorzien van een retina scherm. Verder krijgt de nieuwe iMac een Haswell processor en een betere grafische kaart.

 

Retina MacBook Air

Het wordt voor Apple ook weer eens tijd om een nieuwe MacBook Air aan te kondigen. Hier is namelijk al vier jaar niets mee gebeurd. Naar verwachting krijgt de nieuwe Air een retina scherm. Veel meer is er niet over de MacBook Air bekend. Maar vanwege een probleem met de Intel chips verschijnt de nieuwe Macbook Air waarschijnlijk niet vanavond.

 

Mac Mini

Ook met de Mac Mini is een tijd lang niets gebeurd. Twee jaar al. Zonde, want dit is een van de weinige ‘goedkope’ producten van Apple. Als de nieuwe Mac Mini vanavond verschijnt zal-ie waarschijnlijk een Haswell processor krijgen, meer opslag, een betere grafische kaart en is-ie klaar om met OS X Yosemite te werken.

 

Apple TV software

Voor de Apple TV zien we voornamelijk alleen updates voorbijkomen. Daarvan was de laatste in januari 2013. De Apple TV is hoogstwaarschijnlijk voorbereid op het gebruiken van Homekit. De gebruikers van de laatste beta van Apple TV zagen al de integratie van HomeKit. Dit betekent dat de Apple TV misschien het basisstation wordt van het HomeKit platform. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe homekit wordt bediend, maar volgens Apple zou je via Siri verschillende groepen en producten kunnen bedienen.

 

HomeKit

Met HomeKit kun jij binnenkort je volledige huis bedienen. Zo heb je toegang tot sloten, lichten, camera’s, deuren, de thermostaat, stopcontacten, schakelaars en veel meer. Sinds Apple’s event in juni is er niets meer over het HomeKit-platform bekend gemaakt. Het zou dus een mooi moment zijn voor een update. Volgens ontwikkelaars van producten die aansluiten op het HomeKit-platform moet het nog voor het einde van het jaar verschijnen.

One more thing…

Als je vanavond om 19.00 uur de livestream wilt volgen kan dat hier op de website van Apple.

Reageer op artikel:
Wat kunnen we vanavond tijdens het Apple iPad-event verwachten?
Sluiten