Wat nou Steve Jobs! Deze speech van Jack Ma, de oprichter van Alibaba, is pas motiverend

Wereldwijd wordt menig presentatie met een speech of quote van Steve Jobs geëindigd om te laten zien hoe hij mensen met zijn woorden en daden kon inspireren. Dat heeft hij ook gedaan, zowel intern als extern, maar er loopt ook een andere grote visionair op onze wereld rond. En dan hebben we het niet over de Amerikaan Elon Musk, maar over de Chinees Jack Ma. Hij is de oprichter van de Alibaba Group. Een holding bestaande uit een aantal gigantische internetbedrijven gericht op e-commerce en een concurrent van Amazon en eDay. De man is een ware visionair en wist in 1999 dat Internet geen bubble is, maar iets gigantisch zou gaan worden.

Toen hij in 1999 Alibaba oprichtte beloonde hij zijn medewerkers met een speech. Wellicht voelde dit toen niet als een beloning, maar als je weet waar het bedrijf nu staat, moet het nu wel als een beloning voelen. Onlangs heeft het bedrijf de beurs betreden met een taxatie van 168 miljard dollar. Toch verliep niet alles volgens plan. In de speech vertelt Jack Ma dat hij het voor zich zag dat de Alibaba Group in 2002 al de beurs zou betreden. Daarnaast vertelde hij wat er zou moeten gebeuren om binnen vijf tot tien jaar tot een gigantische business te groeien en werden er twee duidelijk boodschappen meegegeven. Alibaba zou de Amerikanen, en dan vooral Silicon Valley, verslaan en moesten ze geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Amerikanen werken namelijk hard en maken lange dagen. Heb je zelf ooit de droom om een bedrijf op te richten of heb je een dosis inspiratie nodig? Check deze indrukwekkende speech van de Chinees Jack Ma.

In China is vijftig procent van de bevolking online waarvan 25% via Alibaba online aankopen doet. Jullie snappen dat er dan ook nog een behoorlijke groei voor de Alibaba Group te halen is. Vooral, omdat ze ook wereldwijd steeds groter worden en andere landen in ontwikkeling met hun diensten zullen veroveren.

Reageer op artikel:
Wat nou Steve Jobs! Deze speech van Jack Ma, de oprichter van Alibaba, is pas motiverend
Sluiten