We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 33

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Sta je al te trappelen tot het vijf uur is en biertjes op de bureaus verschijnen, maar nog geen plannen gemaakt voor je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 33 voor je op een rijtje gezet, zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan.

WANT to go: UF002, Den Haag

Breng dit weekend een bezoek aan de grootste dak-boerderij van Europa. De mensen van UrbanFarmers kweken daar op het dak dagelijks verse vis en groenten. UrbanFarmers maakt gebruik van een speciale techniek genaamd Aquaphonics om een duurzame voedselproductie mogelijk te maken. De dak-boerderij wil zo efficiënt mogelijk omgaan met water en andere bronnen en is daarom steeds weer op zoek naar innovaties die het productieproces verduurzamen.

Je kunt een tour boeken om een kijkje te nemen op het dak. De tours verschillen in lengte en in activiteit. Bij alle tours mag je in ieder geval wat proeven, ook niet onbelangrijk. Prijs: tussen de 15 en 30 euro.

wat te doen

WANT to see: Kakhiel expositie, Groningen

De WANT to see van deze week is niet echt tech, maar omdat hij zo groot is geworden via social media (en gewoon een held is) staat hij deze week toch op het lijstje.

De tekstwolkjes en gortdroge teksten van Kakhiel zijn bij de meeste mensen wel bekend. De grappen van Kakhiel worden dagelijks door honderdduizenden mensen online bekeken. De hilarische afbeeldingen zijn nu offline gehaald en te bekijken in het stripmuseum in Groningen. De expositie biedt onder andere filmpjes en levensgrote tekstwolkjes waar je zelf onder kunt gaan staan. Het museum is op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Prijs: 8,95 euro.

wat te doen

WANT to read: The Net Delusion – Evgeny Morozov

De schrijver van The Net Delusion was voorheen een sterke voorstander van het internet. Die mening heeft hij drastisch herzien nadat hij zag wat het internet met mensen deed. Het boek gaat in tegen de gedachte dat het internet mensen vrijheid geeft. Deze mening wordt onderbouwd door een aantal interessante case-studies waaronder een voorbeeld over Russische online propaganda. Deze read zet je zeker aan het denken!

Het boek is te koop voor 15,62 euro.

wat te doen

WANT to watch: The Dark Tower

Er is al veel geschreven en gezegd over de verfilming van Stephen King’s The Dark Tower. Onze review vind je hier, maar onder het motto ‘eerst zien en dan geloven’ raden we je aan toch een kijkje te nemen! De film gaat dit weekend in voorpremière in de Nederlandse bioscopen.

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staan onder andere een toffe, nog lopende, expositie in Haarlem tussen en een hele lekkere read.

Reageer op artikel:
We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 33
Sluiten