Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 sep 2017

We WANT weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 35

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Sta je al te trappelen tot het vijf uur is en biertjes op de bureaus verschijnen, maar weet je nog niet wat te doen op je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 35 voor je op een rijtje gezet, zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan.

WANT to go: Electrische Museumtramlijn Amsterdamse Dag, Amsterdam

Deze zondag organiseert de Elextrische Museumtramljin de jaarlijkse ‘Amsterdamse dag’. Op die dag kun je een ritje in een historische tram of bus maken. De oudste oudjes zullen rijden, waaronder ook de oudste tram uit 1903 met open balkons.

De museumtramlijn is een 20-minutendienst tussen 11:00 en 17:00 uur naar Bovenkerk en terug. Er zijn ook verschillende activiteiten in en om het Haarlemmarmeerstation. De prijzen starten vanaf 3 euro voor een enkel ritje tot 20 euro voor een exclusive-ticket.

wat te doen

WANT to see: Wereldhavendagen, Rotterdam

De Wereldhavendagen laat bezoekers op een fascinerende manier beleven wat de Rotterdamse haven, de grootste zeehaven van Europa, te bieden heeft. Het festival dat plaats vindt van vandaag tot en met zondag 3 september heeft veel voor je in petto. Spectaculaire demonstraties op de kade en op het water, bezichtigingen van schepen, toffe excursies in de haven, een avondshow op een ladingschip naast de Erasmusbrug; you name it.

Het evenemententerrein van de Wereldhavendagen is gratis toegankelijk. Voor excursies moet je wel een ticket kopen via de website of op het informatiepunt op Katendrecht of bij de last minute balie.

WANT to read: De opmars van robots

Bestaat jouw baan binnenkort nog wel? Helaas is dat anno 2017 een zeer urgente vraag. Steeds meer wordt geautomatiseerd. Om het wat dramatischer uit te drukken: de robots rukken op! Wat nou als de computers wel zo slim worden dat ze ons werk overnemen?

Martin Ford Rise of the Robots
Martin Ford betuigt in zijn prijswinnende boek dat we zo snel mogelijk actie moeten ondernemen. De exemplaren blijven over de toonbank vliegen, en terecht: hij weet op een toegankelijke wijze uit te leggen wat de problemen zijn en hoe we die kunnen oplossen. Verplichte kost voor elke lezer die een baan heeft, want uiteindelijk heeft het impact op iedereen.

WANT to watch: Marvel’s Inhumans

Normaliter geven we je hier een bioscooptip, een film die je absoluut niet mag missen. Dat is ook met Marvel’s Inhumans het geval, al is het geen film. Het gaat om een nieuwe serie waarvan de eerste twee afleveringen in IMAX zijn geschoten. Vervolgens gaat de serie gewoon weer op tv verder, ergens in september.

Nadat de koninklijke familie van de Inhumans tijdens een militaire coup afgezet wordt, weten ze ternauwernood naar Hawaï te ontsnappen. Hoe houden ze stand op een andere planeet? De eerste reviews zijn nou niet bepaald lovend, maar wellicht weet Inhumans toch te verrassen.

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staan onder andere een toffe, nog lopende, expositie in Haarlem tussen en een hele lekkere read.

Reageer op artikel:
We WANT weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 35
Sluiten