Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Pop-Culture 29 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 39

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Weet je nog niet wat te doen op je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 39 voor je op een rijtje gezet, zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan!

WANT to go: TedxAntwerp. Antwerpen

TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is vooral bekend bij het grote publiek vanwege de online talks. Sprekers waaronder Al Gore, Bill Gates en Edward Snowden spraken op het event. Zeker geen kleinigheidje dus!

Het onafhankelijk georganiseerde TED event komt dit weekend naar Antwerpen en dat wil je niet missen! Het evenement is helaas uitverkocht, maar houd Ticketswap en de website in de gaten want er worden nu al weer wat kaarten aangeboden! Prijs: ongeveer 40 euro.

WANT to see: De Appels en Peren Show Live, Zwolle

Weet je nog niet wat te doen aanstaande zondag? Ga dan naar Zwolle! Een mooie stad maar ook geeft De Apple en Peren Show een live event in Bonami. Bonami is een heel tof computermuseum en De Appels en Peren Show is een hele toffe podcast over Apple, technologie en gadgets. Een mooie combinatie dus.

Een ticket kost tien euro en geeft toegang tot het live event én het museum. Winnen! Tijd: 13:00 tot 15:00 uur.

wat te doen

WANT to read: Dieselgate – hoe de industrie sjoemelde en Europa faalde

Het is alweer twee jaar geleden dat #Dieselgate groot op alle voorpagina’s stond. De werkelijke uitstoot van dieselmotoren van Volkswagen bleek veel hoger te zijn dan is toegestaan. Tijdens speciale tests werd de uitstoot stiekem aangepast. Schandalig natuurlijk, maar de marketingmachine van het concern doet wonderen. Waarom is de Europese Commissie niet strenger geweest? En waarom blijven al die auto’s nog steeds rondrijden? Onderzoeksjournalist Per Teffer zocht het allemaal uit. Dit fascinerende boek is het resultaat. Het leest verrassend makkelijk weg, zonder dat het oppervlakkig blijft.

Volkswagen dieselgate

 

WANT to watch: Blade Runner Blackout 2022

Binnenkort komt Blade Runner 2049 uit, de langverwachte opvolger van de science-fiction klassieker uit 1982. Normaal worden we een beetje moe van alle reboots en onnodige sequels, maar met Denis Villeneuve aan het roer hebben we er alle vertrouwen in. Voor die film uitkomt, hebben we een zoethoudertje voor je. Maak kennis met Blade Runner Blackout 2022, een prequel van anime-legende  Shinichiro Watanabe. De korte film duurt slechts vijftien minuten, maar weet toch met slicke actie en een strakke art-direction indruk te maken. Oh ja, het geheel is ook nog eens gratis op Youtube te kieken!

Blade Runner Blackout 2022

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staat nog een hele lekkere read in. Of ga je lekker AliExpress plunderen? Hier zetten we vijf bizarre koopjes op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 39
Sluiten