Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 okt 2017

We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 40

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Weet je nog niet wat te doen op je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 40 voor je op een rijtje gezet, zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan!

WANT to go: Generation Discover Festival, Den Haag

Den Haag staat vijf dagen in het teken van de jonge generatie die de mogelijkheden van de wetenschap en technologie verkent. Het evenement is een initiatief van Shell en partners met als doel om bij te dragen aan de ontwikkeling van talent. Los een cybercrime op, sprint door een laserdoolhof als een ware James Bond, dans op een kinetische dansvloer en wek daarmee energie op, race met een zoutwaterauto en nog veel meer!

Het interactieve festival is tot aankomende zondag gratis te bezoeken. Meer informatie? Bezoek dan de website.

WANT to see: Weekend van de Wetenschap, door heel Nederland

Je wist het waarschijnlijk niet, maar bij dezen: het is dit weekend het Weekend van de Wetenschap! Wat dat inhoudt? Dit weekend kun je backstage kijken bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in heel Nederland staan dit weekend de deuren open. Wie houdt er nou niet van een beetje gluren bij de buren?!

Kom achter vragen als: kun jij een milieu-ongeluk aan? Of, hoe maken we afvalwater schoon? Nu heb je sowieso wat interessants te doen dit weekend. Er zijn te veel toffe activiteiten om op te noemen, dus check op de website wat de mogelijkheden zijn.

wat te doen

Want to read: Digital Gold

We zouden hier het boek kunnen aanbevelen waarop de originele Blade Runner losjes is gebaseerd, Do Androids Dream of Electric Sheep? We pakken er echter een andere opvallend lange titel bij: Digital Gold: Bitcoin and the Inside Story of the Misfits and Millionaires Trying to Reinvent Money. In dit zeer fascinerende boek vertelt een journalist van de New York Times over de opkomst van de Bitcoin, en de miljonairs die de digitale munt heeft voortgebracht. De persoonlijkheden achter het geld. Dat maakt dit boek zo interessant.

Popper weer verder te gaan dan het gemiddelde oppervlakkige nieuwsartikel over Bitcoins, zonder het te ingewikkeld te maken. Helaas is Digital Gold voorlopig enkel in het Engels te lezen.

bitcoin

WANT to watch: Blade Runner 2049

Tja, dit zal geen verrassing zijn: deze week bevelen we Blade Runner 2049 aan, het vervolg op de film uit 1982! Normaliter worden we moe van alle fantasieloze reboots, remakes en sequels die Hollywood continue uitspuwt. Vooral in het genre van Blade Runner gaat het vaak mis. Denk bijvoorbeeld aan de lege live-action remake van Ghost in the Shell, die totaal miste wat de anime zo goed maakte.

Blade Runner 2049 wordt echter geregisseerd door Denis Villeneuve. Arrival, Prisoners, Sicario: de Canadees leverde de afgelopen jaren alleen maar topfilms af. En ja hoor, de eerste recensies zijn duidelijk: hij heeft het opnieuw geflikt. Lekker bezig Denis!

Blade Runner 2049

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staat nog een hele lekkere read in. Of ga je lekker AliExpress plunderen? Hier zetten we vijf bizarre koopjes op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 40
Sluiten