Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 okt 2017

We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 41

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Weet je nog niet wat te doen op je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 41 voor je op een rijtje gezet, dus vervelen is geen optie. Graag gedaan!

WANT to go: Wasteland, Amsterdam

Wist je wel dat het deze week de duurzame week is? Wat te doen in de duurzame week? Juist; bezoek Wasteland! Documentairemaker en fotograaf Kadir van Lohuizen deelt zijn laatste project (met zijn indrukwekkende foto’s en beelden) en bediscussieerd zijn ideeën over international waste management met experts.

De natuur is wereldwijd aangetast door rondslingerend afval en men komt steeds meer tot de realisatie dat een circulaire economie noodzakelijk is. De paradox is echter dat we juist steeds meer afval produceren. Een lastig en boeiend vraagstuk. Schuif vanavond om 20.00 uur aan in de Grote Zaal van Pakhuis De Zwijger. Maak wel eerst even een reservering online.

wat te doen
Foto door Kadir van Lohuizen

WANT to see: Verklein je klimaatimpact – KlimaatGesprekken, Utrecht

Tijdens de Duurzame Week Utrecht kun je verschillende workshops bezoeken. Zo ook de workshop van KlimaatGesprekken die gaat over het verkleinen van je klimaatimpact. Het doel van de workshop is om klimaatvriendelijke (samen)leven makkelijker te maken op een leuke en ongedwongen manier. Krijg tijdens de workshop meer zicht op je eigen klimaatimpact en ga met elkaar in gesprek over praktische oplossingen.

Kost je niks, levert je alleen maar wat op. Dat is nog eens winnen op je zaterdagmiddag. Waar? De Snorfabriek om 14:00 uur en 16:00 uur. Hou je niet zo van workshops, check dan even de website van de Duurzame Week Utrecht voor meer toffe events dit weekend. Zo heb je zeker wat te doen.

WANT to Read: Zo werkt de Formule 1

Ben je door het recente succes van Max Verstappen verslaafd geraakt aan Formule 1? Dan is de kans groot dat de technische termen je geregeld om de oren vliegen. Check dan vooral Zo werkt de Formule 1, van commentator Olav Mol. De sport gaat namelijk veel dieper dan je denkt. Mol legt je alles uit aan de hand van fascinerende teksten, vergezeld door een hoop tekeningen, foto’s en actuele voorbeelden. Daardoor blijft het behapbaar. Overzichten van scores en specificaties zorgen ervoor dat dit boek elke zondag op je schoot zal liggen. Een nadeeltje: na dit seizoen zal een deel weer meteen verouderd zijn.

Olav Mol formule 1

WANT to Watch: science-fiction wat de klok slaat

Begin november draait Star Wars: The Last Jedi in de bioscoop. De eerste volledige trailer maakte een ding duidelijk: daar moet je bij zijn. Maar goed, hoe ging het verhaal ook al weer? Dit weekend kun je een marathon houden met behulp van Netflix. Alles tot en met Star Wars VI kun je op Netflix kijken, maar helaas is The Force Awakens er al afgehaald. Geen fan van Star Wars? Check dan Blade Runner: 2049 in de bios. De recensies zijn ontzettend positief, inclusief de onze. Voor de thuisblijvers nog een tip: er staan al een flink aantal afleveringen van Star Trek Discovert op Netflix. De nieuwe serie weet de verwachtingen absoluut waar te maken.

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staat nog een hele lekkere read in. Of ga je lekker AliExpress plunderen? Hier zetten we vijf bizarre koopjes op een rijtje.

Reageer op artikel:
We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 41
Sluiten