Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 21 okt 2016

Wat wij vinden van dé nieuwe console van Nintendo, de Switch

Nintendo heeft ons verblijd met een nieuwe console: de Nintendo Switch.

Je kunt de Switch op twee manieren gebruiken. Als een console die je in je televisie plugt om mee te gamen, maar ook als portable gameconsole kunt gebruiken. Het 7 inch-scherm kent namelijk twee verwijderbare controllers. Ook kun je met meerdere consoles tegen elkaar spelen. En o ja, de cartridges zijn weer terug. Nice:

De Switch, wat is jouw eerste indruk?

Malou:Shut up and take my money!”

Daniel: “Ik vind ‘m briljant. Het apparaat ziet er goed uit en lijkt aan al mijn wensen te voldoen. Ik wil één apparaat dat je altijd en overal kunt gebruiken, net zoals mijn smartphone. Dat is de Switch.”

Rutger: “Nintendo, wat ben ik trots op je, de Switch oogt perfecto. De Japanners spelen goed in op de mogelijkheid om zowel thuis als onderweg dezelfde game te spelen.

Daarnaast zet Nintendo mobile gaming in de kijkers en toont het aan dat er echt nog wel ruimte en toekomst is voor een nieuwe console. Als je de gemakken van mobile gaming maar naar de ‘statische’ console brengt.

Om on the go ook nog eens de multiplayer slim te benutten is ook goed bedacht. Ik ben alleen wel benieuwd hoe de kleine controller werkt, dit lijkt mij toch niet echt chill.

Om nog even in te haken op mobile gaming. Nintendo gaat zich nu op twee markten richten. Daarmee bedoel ik dat de Japanse game-ontwikkelaar mobile gaming echt niet uitsluit en zal daarvoor bepaalde typen games ontwikkelen. Denk in de vorm van Super Mario Run. Dat vind ik sterk. Hierdoor zul je blijven groeien.”

Wat vind jij van het idee van twee apparaten in één?

Daniel: “Daar ben ik nog het meest fan van. Hiermee laat Nintendo namelijk aan ontwikkelaars én consumenten zien dat de Switch een meerwaarde kent. Je kunt er heerlijk mee thuis gamen, maar dat doe je ook met de PlayStation en Xbox.

Dat je ‘m echter los kunt klikken en zo op het toilet, in de auto en tijdens de lunch op werk kunt gamen, dat is briljant. Vooral aangezien je de apparaten gemakkelijk zou kunnen pairen én je ook met zijn tweeën op één apparaat kunt gamen. Baas!”

Rutger: “Het idee lijkt simpel, maar Nintendo heeft dit perfect uitgedacht. Als ik midden in een platformgame zit wil ik de game continue kunnen spelen. Aangezien dit nu ook in de trein of als passagier in de auto kan is een gouden gedachte.”

Malou: “Een super goed idee. Nintendo speelt met de Switch perfect in op hun publiek. Ze weten waarschijnlijk dat ze bedrijven als Apple niet meer kunnen inhalen op de mobiele gamemarkt. Het is enorm slim dat ze inspelen op de consument die mobiel is, terwijl ze ook gebruik maken van herkenbare elementen van thuis gamen.”

Welke games wil jij écht op de console zien?

Rutger: “Een console valt of staat met het game-aanbod. Het is voor Nintendo extreem belangrijk om de game-uitgevers te enthousiasmeren om de vetste games voor Switch te ontwikkelen.

Mario Kart en The Legend of Zelda zijn natuurlijk classics, maar ik hoop ook dat een game-ontwikkelaar als Rockstar Games zich voor de Nintendo Switch meldt. Een game als Red Dead Redemption 2 zou ik graag op de Switch spelen.

Verder is het een goed teken dat games als The Elder Scrolls V: Skyrim en NBA 2K al in de trailer te zien zijn en dat Activision en Ubisoft zich aan Switch verbinden. Call of Duty en Assassin’s Creed horen op deze console natuurlijk ook thuis.”

Daniel: “Ik ben een ontzettende fan van schietspellen. Ik zag al in de trailer dat je de twee controllers ook in je eentje kunt gebruiken. Het lijkt me cool als dat op een gave manier wordt geïntegreerd met de nieuwe Call of Duty-game.

Malou: “Ik ben een sucker voor Super Mario en met name Mario Party.”

Gaat de 3DS door Switch verdwijnen?

Daniel: “Ik denk het wel. Waarom zou je die nu nog op de kop willen tikken?”

Rutger: “Ja. Het zou chill zijn als de cartridges van de 3DS ook met Switch werken, dan zullen gebruikers snel overstappen.”

Malou: “Volgens mij gaat de verkoop van de 3DS niet heel soepel. Ik zie er in ieder geval weinig mensen mee lopen en ik ken niemand die er één heeft. Het is in ieder geval niet zo’n populair apparaat als bijvoorbeeld de Nintendo Color back in the days. Met de Switch is-ie denk ik ten dode opgeschreven.”

Is het apparaat goed genoeg om PlayStation 4- en Xbox One-fans te doen overstappen?

Rutger: “Ja, waarom niet. Er zijn altijd voor- en tegenstanders, maar iedereen houdt van Nintendo. Het is zo’n sterk merk. Als dezelfde games voor Switch worden ontwikkeld heeft Switch een streepje voor, omdat je de games ook onderweg kunt spelen.

En ik kijk uit naar een potje Mario Kart tijdens een roadtrip met vrienden. Die onbekende omgeving kan mij geschoten worden, racen met Mario it is.”

Malou: “Ik vind het ideaal dat je niet meer gebonden bent aan thuis gamen. Het is toch chill dat je gewoon kunt opstaan en overal verder kunt spelen? Ik vind het echt een uitkomst.

Natuurlijk kun je ook gamen op je smartphone, maar daar mis je soms toch de consoles. Ik zou overstappen, maar ik heb sowieso meer met het merk Nintendo (wellicht door de nostalgische waarde) dan met de Xbox One of Playstation 4.”

Daniel: “Dat vind ik lastig. Er is nog niet heel veel informatie over het apparaat beschikbaar. Hoe lang gaat-ie mee op een volle batterij? Is het spelaanbod écht divers genoeg? Hoe krachtig is het apparaat, zijn de visuals top en werken de controllers fijn? Als dat in orde is denk ik dat er echt wel mensen zullen zijn die de overstap maken.”

Prijs is nog onbekend, maar zou jij de Switch kopen en wat zou jij ervoor over hebben?

Malou:Het gerucht gaat dat-ie ongeveer 350 euro gaat kosten. Dat vind ik behoorlijk wat. Ook als je dat vergelijkt met de prijzen van de Playstation 4 en Xbox One waarvan de goedkoopste varianten honderd euro goedkoper zijn. Of ik het ervoor neer zou leggen weet ik niet. Maar ik ben wel enthousiast, dus laat mij er nog even over denken en vraag het in maart nog een keer?”

Rutger: “Yes, ik wil ‘m en zou er 349 euro voor over hebben.”

Daniel: “De Xbox One en PlayStation 4 kosten rond de driehonderd euro. Dat vind ik niet duur. Als de Switch inderdaad 350 euro gaat kosten zou ik dat bedrag er wel voor over hebben. Het probleem is alleen dat ik geen diehard gamer ben. Ik zou het apparaat dus simpelweg te weinig gebruiken om er echt rendement uit te halen. Kopen zal ik ‘m dus niet, maar als ik een console zou halen, zou ik deze halen.”

Ben jij fan? De Nintendo Switch is vanaf maart 2017 te verkrijgen. Je kunt natuurlijk ook voor één van de twee nieuwe edities van de PlayStation 4 gaan en die dan omtoveren tot retro NES. Dat vinden we ook wel nice.

Reageer op artikel:
Wat wij vinden van dé nieuwe console van Nintendo, de Switch
Sluiten