Watch Dogs 3 zou een Europese setting gaan krijgen

De eerste Watch Dogs was destijds een game waarvan de verwachtingen erg hoog waren. Het zou een GTA-achtige game worden in Chicago. Helaas wist de titel niet helemaal te brengen waarop men had gehoopt. Watch Dogs 2 was qua toon een stuk anders. In plaats van het grauwe en serieuze Chicago reisde je nu af naar het vrolijke San Francisco, waarin je kennis maakte met een jonge hacker, die het leven een stuk luchtiger nam. De game was zeer de moeite waard en had een mooie variatie aan missies. De kans dat Watch Dogs 3 zou komen, leek na de verkoopresultaten die onder de verwachting lagen klein. Toch is er nu een gerucht over een derde deel met een Europese hoofdstad als setting.

Watch Dogs 3 gaat naar Londen

Het zou gaan om Londen als setting voor Watch Dogs 3. Nu is dit gerucht niet helemaal nieuw. Bij het alternatieve einde van Watch Dogs 2 kreeg je een coördinaat te zien die zou duiden op de locatie Brixton in Londen. Ubisoft heeft dat alternatieve einde vervolgens aangepast, wat er nog meer op zou duiden dat dit een hint zou zijn. En nu stelt Kotaku in zijn verslag over de hint voor de nieuwe Assassin’s Creed nogmaals dat Watch Dogs 3 in Londen afspeelt:

A new patch for Watch Dogs 2 also dropped a major clue for Watch Dogs 3, telling the world that it would be set in London (which it is).

Watch Dogs 3
Watch Dogs 2

In het verleden zijn er weinig moderne actievolle open wereld games geweest die zich afspelen in Europese steden. Gangs of London en The Getaway zijn uitzonderingen op de regel en natuurlijk heb je met de Assassin’s Creed-reeks het oude Rome, Parijs en Londen kunnen ontdekken. Als Watch Dogs 3 zich zou gaan afspelen in Londen, dan is de kans relatief groot dat je als speler minder beschikking hebt tot zware wapens. Het is in Europa simpelweg lastiger om aan zware wapens te komen. Hierdoor zou het meer gaan draaien om vechten met de vuisten, messen en hier en daar een pistool.

Voorlopig hoef je nog niks te verwachten. Als Watch Dogs 3 daadwerkelijk komt, dan zou dat pas in 2020 zijn. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Watch Dogs 3 zou een Europese setting gaan krijgen
Sluiten