Watchmen: onlangs verschenen HBO trailer toont nieuw materiaal

De eerste aflevering van de langverwachte HBO serie Watchmen is afgelopen zondag online verschenen en de reacties zijn grotendeels positief.

Gezien er volgende week weer een aflevering zal verschenen heeft HBO een video online gezet met een voorproefje van wat er nog allemaal aan zit te komen. Deze is echter niet aan te raden voor mensen die de eerste aflevering nog niet hebben gezien.

Watchmen: dit kun je de komende afleveringen verwachten

Het verhaal achter Watchmen laat ons een alternatieve versie van de geschiedenis zien waarin gemaskerde burgerwachten als outlaws dienen. Opvallend is dat de wereld een stuk duisterder lijkt als bijvoorbeeld die van Marvel, waar alles toch wat kleurrijker is. Al is dat grauwe waarschijnlijk ook juist wat mensen zo erg aanspreekt.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige comics van Dave Gibbons en Alan Moore, die gepubliceerd werden door DC Comics. Al speelt het verhaal zich niet af in hetzelfde universum als dat van Batman.

De cast bevat namen als Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Jean Smart, Louis Gossett Jr., Yahya Abdul-Mateen II, Tom Mison, Hong Chau, Frances Fisher, Andrew Howard, Jacob Ming-Trent, Sara Vickers, James Wolk en Dylan Schombing.

Zack Snyder

Het is overigens niet de eerste keer dat er een verfilming van Watchmen gemaakt is. In 2009 verscheen er namelijk een superheldenfilm rondom deze reeks. Deze werd gemaakt door niemand minder dan Zack Snyder, bekend van titels als onder andere 300 en Batman v Superman: Dawn of Justice. Deze versie werd zeer wisselend ontvangen, maar wist daarbij een aantal fans erg blij te maken.

Daarnaast verscheen er in 2008 een geanimeerde serie gebaseerd op de Watchmen franchise. Deze was echter een stuk kleinschaliger als de film.

De serie is helaas alleen nog te bekijken via HBO, maar wellicht komen er in de toekomst andere opties om de serie te zien.

 

Reageer op artikel:
Watchmen: onlangs verschenen HBO trailer toont nieuw materiaal
Sluiten