Daniel Koster
Daniel Koster Apps 22 sep 2015
Leestijd: 4 minuten

WatchOS 2 is nu te downloaden: dit zijn de 9 handigste nieuwe functionaliteiten

Gisteravond was het dan eindelijk zo ver; WatchOS 2 werd beschikbaar. Dit is het verbeterde besturingssysteem voor de Apple Watch. De update betekent uiteraard een hoop vernieuwingen en verbeteringen. Maar welke dan? Wij hebben de negen tofste en handigste nieuwe features voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij wat je allemaal aan de update hebt.

1. Nieuwe watch faces

Met WatchOS 2 zijn diverse nieuwe opties beschikbaar om je watch face anders in te delen. Zo kun je een slideshow maken van foto’s die zich in jouw fotomap bevinden. Daarnaast zijn er ook de timelapse-watch faces waarbij een selectie van timelapse-video’s wordt aangeboden van iconische locaties zoals New York en Londen. Deze timelapses spelen zich elke keer af als jij je pols naar je toe richt. En een gave extra functie is dat ze de zon in de video wordt gesynchroniseerd met hoe die op jouw huidige locatie schijnt. Dit zie je dan dus ook in de timelapse terugkomen.

2. Nachtstand-modus

Wanneer je je Apple Watch ‘s nachts in de oplader steekt en op zijn zijkant legt, dan begrijpt het slimme horloge dat-ie op nachtstand-modus moet gaan. Dit houdt in dat het scherm enkel oplicht als je erop tikt en dat je je watch kunt gebruiken als wekker. En de kroon, die gebruik je als snooze-knop. Al is dat voor sommige onder ons wellicht een wat minder goede verbetering!

3. Siri kan wederom meer

Ook Siri kan weer een stuk meer voor zijn rekening nemen. Zo is het nu mogelijk om Siri een workout te laten starten, kun je een e-mail snel beantwoorden, kun je Siri een facetimegesprek laten beginnen en kan Siri je laten weten hoe je met het openbaar vervoer ergens moet komen. Die laatste functie is alleen nog niet in Nederland beschikbaar helaas. Daar moeten wij dus nog even op wachten.

4. Snellere native applicaties

Applicaties werken nu nog beter samen met de Apple Watch waardoor ze sneller en fijner werken. Ook kunnen apps nu nauw samenwerken met de hardware die zich al op je vernuftige klokje bevindt, zoals de microfoon, hartslagmeter en meer. Hierdoor kunnen apps meer hooi op hun vork nemen en meer toffe opties aanbieden.

5. Complicaties van derde partijen in je watch face

Het is nu ook mogelijk om complicaties van derde partijen in je watch face weer te geven. Op deze manier is het mogelijk om wat je in je face voorbij ziet komen geheel te personaliseren. Van nieuwste sportnieuwtjes tot wanneer jij je medicatie moet innemen en meer.

6. Tijdreizen

Je kunt met de nieuwe update door middel van je kroon terug in de tijd te reizen, of juist verder. Ga je terug in de tijd, dan zie je bijvoorbeeld het belangrijkste nieuws van twee uur geleden of de uitslag van de Eredivisie-wedstrijden van de afgelopen dag. Reis je verder in de tijd, dan kun je bijvoorbeeld zien hoe laat je vlucht gaat en wat voor afspraken je hebt staan.

7. Apps van derde partijen

Met WatchOS 2 maakt Apple het nu mogelijk voor derde partijen om ook apps voor het slimme horloge aan te bieden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een workout ondernemen met een andere applicatie dan die van Apple. Zo hoopt Apple een breder app-aanbod te generen zoals dat ook bij de iPhone is gebeurd. Door vernieuwde manieren van het delen van je workout is het makkelijker om prestaties via e-mail, berichten, sociale media en andere apps met anderen te delen.

8. Nieuwe manieren om te communiceren

Ook de manier van communiceren kent nieuwe functionaliteiten. Met WatchOS 2 kun je direct op mailtjes beantwoorden met je horloge, is het mogelijk om FaceTime audiogesprekken te voeren, kun je vrienden toevoegen en organiseren in groepen en zijn er nieuwe emoji’s voor het communiceren met vrienden.

9. De Apple Watch wordt autonomer

Het was iets waar veel mensen wat op aan hadden te merken. Je had je iPhone nog veelal nodig voor het gebruik van je slimme klokwerk. Nu kun je je Watch verbinden met Wifi-netwerken (die je iPhone al kent), kun je Siri gebruiken, is het mogelijk om e-mails, iMessages en Digital Touch te sturen en ontvangen en kun je via Wifi bellen (als dat door je netwerk-aanbieder wordt ondersteund).

Nog meer verbeteringen

Uiteraard zijn dit niet alle verbeteringen die de Apple Watch kent met WatchOS 2. Je zult dan ook vooral zelf nog met het slimme horloge aan de gang moeten gaan om achter alle nieuwe functionaliteiten te komen. Lees hier alles over WatchOS 2 en hoe je de update kunt downloaden.

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WatchOS 2 is nu te downloaden: dit zijn de 9 handigste nieuwe functionaliteiten
Sluiten