Raymon Mens
Raymon Mens Digital 19 mei 2020

Dit zijn de nieuwe Pride-wijzerplaten en kleurstellingen voor je Apple Watch

Nog voordat iOS 13.5 beschikbaar is, heeft Apple watchOS 6.2.5 uitgebracht. Het lijkt op het eerste gezicht een kleine update voor de Apple Watch met de gebruikelijke bugfixes, maar niets is minder waar. In watchOS 6.2.5 zitten namelijk nieuwe wijzerplaten verborgen.

Het gaat om nieuwe Pride-wijzerplaten. Geïnspireerd op de welbekende regenboogvlag. Sinds 2018 voegt Apple ieder jaar nieuwe regenboog-wijzerplaten toe. Nu, met watchOS 6.2.5 is dat opnieuw het geval.

Pride-wijzerplaten watchOS 6.2.5

Twee bekende wijzerplaten krijgen in watchOS 6.2.5 een update. Allereerst is er een nieuwe variant van de analoge Pride-wijzerplaat beschikbaar. Deze bevat dikkere lijnen en heeft kleuren die iets meer pastel zijn. Je kunt kiezen voor een ronde of vierkante (schermvullende) variant. Onderstaand de ronde variant.

Pride Analoog 2019 (links) en 2020 (rechts) (Screenshot: OneMoreThing)

Ook de digitale Pride-wijzerplaat is vernieuwd. Deze bevat net als de analoge variant dikkere strepen en pastelkleuren. Je kunt nu kiezen uit drie varianten, want de versie uit 2018 is ook nog steeds aanwezig.

Pride Digitaal 2019 (links) en 2020 (rechts) (Screenshot: OneMoreThing)

Regenboogtintje aan andere wijzerplaten

Is een volledige regenboogvlag je een beetje too much? Dan kun je in watchOS 6.2.5 ook kiezen voor een regenboogtintje aan andere wijzerplaten. De wijzerplaten Californië, Cijfers Mono en Cijfers Duo hebben nu ook de kleuren van de regenboogvlag.

Op moment van schrijven lieten deze varianten zich nog niet op onze Apple Watch zien. Screenshots volgen zodra dit wel het geval is. Mogelijk is hier eerst een update naar iOS 13.5 voor nodig. Voor een voorproefje van deze varianten kun je al wel hier terecht.

Ook beschikbaar: watchOS 5.3.7 voor iOS 12

watchOS 6.2.5 is niet de enige update die vanavond beschikbaar is. Ook watchOS 5.3.7 is beschikbaar voor iedereen met een iPhone die niet kan upgraden naar iOS 13, wel een Apple Watch bezit die nog software-updates krijgt. Dit betreft de iPhone 5s, 6 en 6 Plus. Hier Geen nieuwe regenboog-wijzerplaten, deze update lost alleen bugs en beveiligingslekken op.

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwe Pride-wijzerplaten en kleurstellingen voor je Apple Watch
Sluiten