watchOS 7 draait opdrachten op je Apple Watch zonder iPhone in de buurt

Apple heeft bevestigd dat de nieuwe Shortcuts-functie van watchOS 7 helemaal lokaal werkt en je daarvoor dus niet je iPhone nodig hebt. Het bedrijf uit Cupertino heeft de nieuwste versie van het besturingssysteem tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie aangekondigd.

De nieuwe Shortcuts-app voor watchOS 7 kan ingezet worden als een complicatie. Testers van de bèta, voor nu nog alleen ontwikkelaars en durfallen, ontdekten eerder dat helaas niet alle Shortcuts goed werkten wanneer er geen iPhone gekoppeld was aan de Apple Watch. Het gaat dan natuurlijk om de iPhone waarmee de smartwatch normaal in verbinding staat. Het was ontwikkelaars op dat moment niet duidelijk of dit kwam doordat het bètasoftware was of omdat dit op deze manier ontwikkeld was.

watchOS 7 functioneert prima zonder iPhone

En nu blijk dat we met het eerste antwoord te maken hebben. De software is nog niet stabiel genoeg, waardoor er dus wat mis kan gaan. Apple heeft tijdens een WWDC-sessies bevestigd dat Shortcuts allemaal lokaal op de hardware van de Apple Watch met watchOS 7 kunnen draaien. In de beschrijving van de sessie, die je hier kunt bekijken, staat daarover het volgende.

Shortcuts are a natural fit on Apple Watch, allowing people to get things done with just a tap — even from a complication. Bring your app’s intents to the wrist: We’ll help you optimize your shortcuts performance, understand how intents can be routed from watchOS to iOS, explore the latest interaction and presentation interfaces, and examine how the Shortcuts app manages shortcuts and intents for Apple Watch.

Mocht er toch onverhoopt iets misgaan en je hebt een iPhone gekoppeld, dan kan de Apple Watch alsnog terugvallen op je smartphone voor de functionaliteit.

Reageer op artikel:
watchOS 7 draait opdrachten op je Apple Watch zonder iPhone in de buurt
Sluiten