watchOS 7 voor Apple Watch: dit zijn de 4 beste functionaliteiten

Met watchOS 7 voor de Apple Watch is je smartwatch voorzien van een hoop verbeteringen en veranderingen. Tijdens de beta hebben we al het één en ander kunnen testen, waardoor we een goed beeld hebben van wat de nieuwe update brengt. Dit zijn daarbij de vier beste functionaliteiten.

Keurig je handen wassen met watchOS 7

Sinds maart van dit jaar zitten we met het coronavirus in een flinke crisis. Eén van de eerste dingen die we daarbij geleerd hebben, is dat we goed onze handen moet wassen om eventuele besmetting en verspreiding kunnen voorkomen. Dat klinkt alsof je weer in de kleuterklas zit, maar het is enorm belangrijk. Met watchOS 7 word je min of meer geholopen met hoe je je wanden goed wast. De smartwatch kan dankzij de microfoon en de bewegingssensoren door hebben dat je begint met je handen wassen en begint dan met een timer van 20 seconden. Stop je te snel? Dan krijg je de melding dat je het toch echt beter moet doen. Op die manier kun jij met een gerust hart met je handjes gaan wapperen (maar geen handen schudden he!).

Fietsen met Apple Maps

In Nederland fietsen we er op los. Wat dat betreft is het soms handig wanneer een navigatiesysteem daar rekening mee houdt en je over fietspaden stuurt. Met watchOS 7 en Apple Maps is dat mogelijk. Met de nieuwe update kun je zien hoe een route voor de fiets loopt, welke fietspaden je kunt pakken en hoeveel stijging er op de route ligt. Dat laatste zal in Nederland niet echt een ding zijn, maar het is wel handig als je in de toekomst in het buitenland een rondje wil gaan fietsen. En terwijl je dat doet, kun via je smartwatch goed in de gaten houden hoe je precies moet fietsen. Wel zo handig.

watchOS 7
Lekker fietsen in San Francisco

Slaap tracken

We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is. En wat dat betreft is het goed om te weten dat watchOS 7 een sleep tracking-mogelijkheid krijgt. Daarmee word bijgehouden of je genoeg slaap krijgt. Hopelijk gaat dat net zoiets zijn als de fitnesstracker, waarbij je het gevoel van voldoening hebt nadat je een goede nachtrust hebt. En daarnaast kan de toevoeging je ook helpen om eerder naar bed te gaan en betere nachten te maken. Want een goede nachtrust kan je de dag goed door helpen. Hou alleen wel even rekening met je batterij, want die kan wellicht wat eerder opgaan wanneer je hem de hele nacht om hebt in plaats van de oplader.

Slaap lekker!

Face sharing

Tot slot kent watchOS 7 de mogelijkheid om je scherm van de Apple Watch te delen. Heb je bijvoorbeeld een mooie prestatie geleverd op het gebied van fitness? Of heb je een toffe achtergrond gemaakt er op staan? Dan kun je nu makkelijk je watch-scherm delen op die manier dat aan de rest van de wereld te laten zien. Tof toch?

Sharing is caring
Reageer op artikel:
watchOS 7 voor Apple Watch: dit zijn de 4 beste functionaliteiten
Sluiten