Rutger Houweling
Rutger Houweling Pop-Culture 15 aug 2016

Vandaag: meer bewijs waterdichte iPhones, Netflix voegt nieuwe films toe en meer

Lekker weekend gehad? Wij wel! Nu is het echter weer tijd voor de werkweek. Gelukkig zit de maandag er alweer (bijna) op. Dat betekent één ding: tijd voor het dagelijks nieuwsoverzicht met onder andere nieuws over Apple, Netflix en meer.

R2-D2 acteur overleden

Kenny Baker heeft menig hart gestolen. Hij was namelijk de man die in Star Wars I tot en met Star Wars VI R2-D2 speelde. Hij was namelijk slechts 112 centimeter groot en paste daarom prima in de kleine robot. Hij is 81 jaar oud geworden.

Tesla werkt aan batterijen die meer elektriciteit kunnen opslaan

Eén van de nadelen van de elektrische auto is dat-ie elektrisch is. Hierdoor kun je er minder lang mee op één volle tank (of nou ja, batterij) rijden én duurt het ook langer tot je weer bent volgetankt (of nou ja, opgeladen). Maar Tesla zou Tesla niet zijn als ze hier niet hard aan werken. Nu lijkt het erop dat er een betere batterij aankomt. En dat betekent dus langer op één tank (of nou ja, batterij) doorrijden!

Pokémon Go valsspelers, wees gewaarschuwd!

We horen meer en meer berichten over Pokémon Go spelers die aan het vals spelen zijn. Pas daar echter mee op. Niantic heeft namelijk aangegeven dat het bedrijf die spelers hard gaat aanpakken. Een permanente ban ligt voor hen in het verschiet. Dat is het toch niet waard?

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Google zou aan eigen besturingssysteem werken dat niet op Linux draait

Chrome OS en Android, je kent het vast. Echter gaat nu het gerucht dat Google aan nog een besturingssysteem werkt. Het meest opvallende hierbij is dat-ie niet op Linux zou draaien. Dat betekent dus een compleet nieuw besturingssysteem.

Eekhoorn voert legendarische photobomb uit

Winnen: Netflix voegt alle zeven de Star Wars-films toe

Netflix, wat zijn jullie een bazen. Je kunt namelijk alle Star Wars films via de dienst checken. Ben jij dus fan van Star Wars en heb je wel weer zin in een ouderwetse Star Wars marathon? Dan is Netflix je nieuwe beste vriend.

Deze tijdelijke tatoeages laten je je gadgets aansturen

Hoe tof als je via een tijdelijke tatoeage je televisie kunt bedienen. Nu lijkt dat de werkelijkheid te worden. MIT en Microsoft werken namelijk samen aan dergelijke tatoeages en stellen dat ze die aan de praat krijgen. Het beste nieuws: ze zien er tof uit ook nog!

Steeds meer bewijs voor waterdichte iPhones

De iPhone 6s bleek al nagenoeg waterdicht te zijn. Nu lijkt het er meer en meer op dat de iPhones van de toekomst allemaal waterdicht zijn. Het laatste bewijs is een Apple patent die met het maken van foto’s onder water heeft te maken.

Training in de virtuele wereld zorgt dat verlamde mensen weer kunnen bewegen

We komen er meer en meer achter dat de virtuele wereld allerlei voordelen met zich meebrengt. Ook op medisch gebied, kijk maar:

SpaceX landt weer Falcon 9 raket op droneschip

SpaceX gaat lekker. Na een hele reeks aan falende raketlandingen gaat het nu prima. Het is de zesde succesvolle landing van een Falcon 9 raket op aarde en de vierde die dat doet door te landen op een droneschip.

Dag sushichefs, hallo sushirobots

Apple zou aan iPad Pro werken met een 10,5-inch scherm

Het lijkt erop dat Apple aan een iPad Pro werkt die tussen de twee oudere modellen gaat vallen. De 12,9 inch iPad is flink groot en de 9,7 inch Pro is weer wat aan de kleine kant voor sommigen. Wordt deze iPad Pro uitvoering dan wel het ongekende succes?

Terrafugia stelt dat er over vijf jaar vliegende auto’s zijn

Terrafugia werkt al jaren aan een vliegende auto. Het zou echter in onze gedachten nog wel even duren voordat-ie werkelijkheid zou zijn. Nu stelt het bedrijf echter zelf dat ze over vijf jaar wel zo ver zijn. Gaaf!

Pokémon Uranium is offline gehaald

Een tijdje terug hadden we het over Pokémon Uranium. Negen jaar lang werkten een groep programmeurs aan dit gratis spel dat grote gelijkenissen kent met Pokémon. Nu is het spel echter offline gehaald. Dit op aandringen van Nintendo. Arme ontwikkelaars. Negen jaar werk voor niets!

Sonos werkt aan eigen spraakherkenningsysteem

Google en Amazon hebben al slimme speakers op de markt gebracht, en nu wil Sonos daar een eigen draai aan geven. Het bedrijf wil met speakers komen die je met je stem kunt aansturen. Ook deze speakers zouden daardoor slim worden. Er wordt namelijk gesteld dat Sonos apps van derden wil gaan integreren met de speakers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: meer bewijs waterdichte iPhones, Netflix voegt nieuwe films toe en meer
Sluiten