Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 12 dec 2018

Deze waterstof nerf blaster is zelfs te gevaarlijk voor de pijltjes

Nerf blasters zijn doorgaans onschuldige wapens, waarmee je je Fortnight fantasieën ook eens in het echt kunt uitspelen. Om ervoor te zorgen dat er geen gewonden vallen door de foam pijltjes, wordt de kracht van de dingen verstandig genoeg beperkt. Dat zorgt er echter voor dat nogal wat mensen teleurgesteld zijn met hun nieuwe blaster. Ook Peter Sripol vond de power van zijn Nerf N-Strike Elite Mega CycloneShock Blaster maar matig en besloot er wat aan te doen. Het resultaat is een nerf blaster op waterstof, waar zelfs de pijltjes bang voor moeten zijn.

Electrolyse machine voor waterstof

We willen graag bij voorbaat al zeggen dat je dit niet zelf ook moet gaan doen en dat het ronduit gevaarlijk is wat Sripol heeft gedaan. Maar als je alleen benieuwd bent hoe de man het voor elkaar heeft gekregen, kun je verder lezen. Om een nerf gun op waterstof te maken, heeft hij er uiteraard eerst voor gezorgd dat hij aan waterstof kwam. Zoals je weet zit dit gewoon in water en met een simpele geïntegreerde electrolyse machine, wist Sripol de waterstofatomen te scheiden van het zuurstofatoom in de watermoleculen. Wanneer de waterstof atomen vervolgens voorgesteld worden aan meneer tazer, ontstaat er een soort ontploffing, waardoor het pijltje in de nerf gun een stuk harder eruit schiet dan normaal.

waterstof nerf blaster

Te krachtige nerf blaster

Hoe langer het elektrolyse proces aan de gang gaat, hoe meer waterstof er wordt geproduceerd en hoe krachtiger het ding pijltjes kan schieten. Sripol kwam er echter al gauw achter dat een beperking op de power toch ook wel iets nuttigs kan zijn. Op een gegeven moment begonnen de pijltjes namelijk zelfs kapot te gaan van de kracht van het schieten. En dat is misschien maar goed ook, want het ding zou evengoed ook gewoon onverwacht kunnen ontploffen. Niet iets om dus zelf mee aan de slag te gaan, maar misschien wel goed om over te weten voor het geval die zombie apocalypse er ooit echt aankomt.

Over zombies gesproken: als je houdt van zombie series, heeft Netflix in januari weer een pareltje voor je. Dan kunnen we namelijk beginnen aan de Zuid-Koreaanse serie Kingdom en dit historische zombie spektakel belooft een heerlijke binge te gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gizmodo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze waterstof nerf blaster is zelfs te gevaarlijk voor de pijltjes
Sluiten