Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 2 mei 2018

Dit is de ultieme watertaxi van de toekomst

Het wordt in steden alsmaar drukker en drukker. Als iemand die dagelijks in Amsterdam is om te werken, zie ik de stroom aan toeristen elk jaar alleen maar toenemen en dat zorgt er voor dat je minder makkelijk van A naar B kunt gaan. Met de auto Amsterdam ingaan is zo goed als onmogelijk en een taxi duurt vaker langer dan dat je zelf gaat lopen. Maar Amsterdam heeft naast wegen natuurlijk ook grachten. Dat is ideaal om jezelf te verplaatsen. Zeker als er straks heuse watertaxi’s gaan rijden. De mensen achter Seabubbles denken met hun water taxi goud in handen te hebben voor steden als Amsterdam en natuurlijk Venetië.

De Seabubbles watertaxi brengt je snel over het water

Met de Seabubbles watertaxi heb je alle voordelen van een gewone taxi, maar dan het water als de plek waar je je voortbeweegt. Zo stap je in alsof je een auto beweegt en kun je op de achterbank lekker chillen en van het uitzicht genieten. De watertaxi ligt een klein beetje boven het water en past zijn ligging in het water aan met de flaps die aan de onderkant zijn bevestigd. Via een intern computersysteem kan de watertaxi lezen hoe hij ligt en zich aanpassen wanneer er golven zijn.

Het grote voordeel hiervan is dat de watertaxi ook geschikt is voor hen die wel eens last hebben van zeeziekte. De boot zal als het goed is een stuk minder schommelen. Ook hoef je je geen zorgen maken over het feit dat je nat wordt van het opspattende water of dat je haar door de war gaat, want de boot heeft de mogelijkheid om het dak dicht te doen.

watertaxi

Mocht je een grote afstand willen overbruggen, dan is de watertaxi wellicht niet het juiste middel. Hij gaat namelijk niet veel harder dan vijftien kilometer per uur. Daardoor ben je over het algemeen nog sneller met de fiets. Maar als jij je niet wilt uitsloven, dan is dit een uitstekend alternatief. Wil je iets met meer snelheid, dan is deze mini jacht wellicht een goed alternatief.

Reageer op artikel:
Dit is de ultieme watertaxi van de toekomst
Sluiten