Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 6 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Wauw: deze ge-3D-printe viool ziet er uit alsof hij uit outer space komt

Als je denkt aan een viool, dan denk je aan Stradivarius; Paganini; een houten instrument met f-gaten, een strijkstok en… daar houdt onze kennis wel zo’n beetje op.

Nee, dat is niet helemaal waar! Sterviolist Vanessa Mae vinden we wel leuk, als ze tenminste niet op onrechtmatige én hilarische wijze een startbewijs voor de Olympische Spelen probeert te ritselen door iedereen om te kopen.

Maar goed: de vorm van een viool ligt dus al een tijdje vast. Daarom is dit ontwerp van MONAD Studio des te gaver. In eerste instantie dachten we aan de film Alien, een Klingon-zwaard uit Star Trek, of zelfs een martelwerktuig uit Hellraiser!

Deze viool komt uit de 3D-printer en heeft slechts twee snaren. Hij is onderdeel van een groter geluidskunstwerk, genaamd Abyecto. De installatie bestaat uit verschillende, bizar gevormde instrumenten en een groot rek waar deze in passen.

Het rek zelf is ook een klankkast, dat geluid van kleine geleiders versterkt en vervormt. In deze video zie je muzikant Scott Hall stoeien met een ander instrument uit de installatie: een éénsnarige baritongitaar.

Het is niet bepaald Top 40-materiaal, maar als geluidskunst lijkt het project ons meer dan geslaagd! Het werk staat op 16 en 17 april op de 3D Print Design Show in New York.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wauw: deze ge-3D-printe viool ziet er uit alsof hij uit outer space komt
Sluiten