Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Tech 30 jul 2017

Wauw: dit Tetrahedron-jacht zweeft als een piramide over het water

Je kunt ons altijd wakker maken voor een knap staaltje design. Neem bijvoorbeeld dit unieke jacht, dat doet denken aan een zwevende piramide.

Tetrahedron-jacht is als een zwevende piramide

Elke dag worden ingenieuze boten en jachten gepresenteerd en vaak krijgen wij hierbij het gevoel dat de ontwerpers door sciencefiction worden geïnspireerd. Dat kan vast waar zijn, maar voor de Tetrahedron zijn ze zeker ook door de Piramiden van Gizeh geïnspireerd. Dit zwevende jacht doet ons namelijk denken aan een piramide die rechtstreeks uit een sciencefiction film is gevaren. Vet!

Zweven op het water

De ontwerper van dit jacht is Jonathan Schwinge uit Groot-Brittannië. Deze ontwerper heeft de juiste technologie toegepast om dit project letterlijk en figuurlijk van de grond te krijgen. De Tetrahedron lijkt op het water te zweven, maar wordt door een onderwater torpedo omhooggestuwd. Op hoge snelheid zal dit jacht dus in de lucht hangen en bij lage snelheid dichter bij het water zitten.

De torpedo laat dit jacht voortbewegen. Deze zou zich met een lichtsysteem voortbewegen zoals we die uit de vliegtuigindustrie kennen. Dit betekent dat de automatische piloot tijdens moeilijke omstandigheden controle kan uitoefenen. Denk aan de hoogte van het jacht en het op en neer gaan tijden het varen.

 

Snel werkelijkheid maken

Wij vinden dit concept buitengewoon bijzonder en we zien het jacht dan ook graag werkelijkheid worden. Naast de vorm die afwijkt van de orthodoxe modellen die we kennen, is de manier waarop Tetrahedron zicht door het water kan bewegen uiterst interessant. Wij zeggen: go for it!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wauw: dit Tetrahedron-jacht zweeft als een piramide over het water
Sluiten