Daniel Koster
Daniel Koster Home 13 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Wauw: oude bussen die tot prachtige, rijdende huizen worden omgetoverd

Mensen kijken er tegenwoordig niet vreemd van op als je niet tussen vier muren woont, maar een alternatief hebt gevonden. Zo was er een jonge medewerker van Google die besloot in een vrachtwagen te gaan wonen. Dit is uiteraard niet het enige alternatief. Dat laten deze prachtige mobiele huizen zien die uit oude bussen zijn gemaakt ZIEN!

Twee Israëlische vrouwen creëren gouden toekomst voor afgedankte ov-bus

Wanneer een bus te oud is om nog te functioneren in het openbare vervoer wordt-ie dikwijls naar de stort gebracht. Dat overkwam ook deze bus. Twee Israëlische vrouwen kwamen ‘m tegen en zagen wél toekomst in het zielige geval. Het uiteindelijke resultaat is er één om jaloers van te worden, de bus bevat alles van een comfortabel bed tot een keuken en een toilet!

Oude schoolbus wordt tot gaaf studentenhuis omgetoverd

Een jonge man die voor architect aan het studeren was besloot een oude schoolbus om te toveren tot een ultiem studentenhuis. Een studentenhuis waar je met maximaal zes personen in kan wonen en chillen. Hadden wij tijdens onze studententijd maar zo’n baas gekend! Check meer informatie en foto’s op WANT.

Je waant je weer in het verleden met deze kekke oude bus

Deze Chevrolet Viking uit 1959 is een klassieker en was er ook eentje die niet meer om aan te zien was. Je kunt er nu echter met twaalf personen in overnachten en het interieur is speels en chique tegelijkertijd. Check hier meer foto’s!

Deze bus is met allerlei oude materialen getweakt

Zoals je wel merkt zijn schoolbussen ideale apparaten om tot huis om te bouwen. Dit is een wat kleinere variant van de schoolbus, maar door allerlei oude materialen te gebruiken is het een prima huis op wielen om in te vertoeven. En doordat er enkel oude materialen voor zijn gebruikt heeft de constructie van deze woning slechts een kleine drieduizend euro gekost.

Jongen laat zien hoe je een klassieker met respect opknapt

De laatste bus die we met je willen delen is ook weer een oude schoolbus. Deze jongen laat echter zien hoe je zo’n bus kunt opknappen én de iconische schoonheid van de bus nog in zijn waarde laat. Je kunt het hele bouwproces hier zien, het uiteindelijk resultaat vind je hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wauw: oude bussen die tot prachtige, rijdende huizen worden omgetoverd
Sluiten