Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrische auto's 28 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Wauw! Zo soepel rijdt de zelfrijdende auto van Google al door de stad

Google werkt alweer een paar jaar aan zelfrijdende auto’s en dat begint zijn vruchten af te werpen. De autonome auto voor iedereen komt hiermee steeds dichterbij. Het bedrijf vertelt in een bericht op hun blog dat de zelfrijdende auto op dit moment in de stad wordt getest en dat deze steeds dichter bij het functioneren zonder menselijk ingrijpen komt. In de onderstaande video is te zien dat de auto’s inmiddels beslissingen kunnen nemen gebaseerd op wat er om hen heen gebeurt in real time, zoals afremmen voor voetgangers en auto’s die uit verborgen uitritten schieten.

“Een mijl rijden in de stad is een stuk complexer dan een mijl op de snelweg, met honderden verschillende objecten die verschillend bewegen op een klein oppervlak,” schreef Chris Urmson, directeur van het project. “We hebben onze software zo verbeterd dat het honderden afzonderlijke objecten tegelijk kan detecteren – voetgangers, bussen, een stopbord omhooggehouden door een kruising bewaker of een fietser die gebaren maakt die aangeven dat hij misschien afslaat. Een zelfrijdend voertuig kan al deze dingen in de gaten houden op een manier dat een mensen dat fysiek niet kunnen – en het wordt nooit moe en raakt nooit afgeleid.”

Google is hiermee een heel eind gekomen in maar een paar jaar tijd. Uiteraard werken ze nog steeds aan een aantal uitdagingen, maar dat zal voorlopig nog wel even zo blijven tot het systeem geperfectioneerd is. “Duizenden situaties op straten in de stad zouden twee jaar geleden ontzettend lastig zijn geweest en worden nu autonoom genavigeerd,” aldus Urmson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wauw! Zo soepel rijdt de zelfrijdende auto van Google al door de stad
Sluiten