Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 30 apr 2018

Maak kennis met Wayaland: de drijvende piramidestad

We kennen allemaal de piramides uit Egypte in de stoffige hete woestijn. Pierpaolo Lazzarini lijkt het hele piramide idee wat beter aan te pakken en is van plan een hele piramide community op te richten, maar dan drijvend op het water. Het gaat onder de naam Wayaland en wordt beschreven als een nieuwe offshore woonervaring, die er op z’n zachtst gezegd indrukwekkend uitziet.

Piramides met verschillende functies

De stad bestaat uit verschillende drijvende piramides, die variërende functies hebben binnen de community. Zo is er een hotel, een club en zijn er villa’s en suites om in te wonen. In het promotiefilmpje zie je hoe mensen met een soort bolle vliegende schotel naar de piramide stad worden vervoerd.  Hier zien we zelfs waterval zwembaden, een fitnesscentrum en een tennisbaan voorbijkomen.

Wayaland piramide stad

Geïnspireerd door de Maya’s

De gebouwen in Wayaland zijn geïnspireerd door de architectuur van de Maya’s en gedeeltelijk door een Japanse tempel. Een Waya is een enkele piramide en is een modulair gebouw. Verschillende modules worden op elkaar gestapeld om de piramidevorm te creëren. De Waya’s kunnen aangepast worden voor verschillende functionaliteiten en worden behoorlijk groot. Zo meet de grootste module van de hoofdpiramide 54 meter x 54 meter en is het hele gebouw zo’n 30 meter hoog.

Wayaland

Je eigen piramide in Wayaland

Op het moment is Lazzarini bezig met een crowdfunding campagne om geld bij elkaar te krijgen voor de bouw van zijn stad. Als je investeert mag je ook in de stad komen wonen en mag je zelfs meestemmen over waar op de wereld de eerste Waya module zal worden geplaatst. De dichtstbijzijnde locatie voor ons zou bij Italië zijn. Ook als je niet investeert, ben je welkom in Wayaland. Je mag dan wel niet voor altijd blijven, maar wel een paar nachtjes boeken.

Mocht je een Wayaland burger willen worden, kun je meer informatie vinden op waya.it. Wie weet dat de stad uiteindelijk evolueert naar de piramides die we al kennen en dat we er eindelijk achter komen waar ze nou echt voor bedoeld waren. Lazzarini is echter niet de eerste die komt met een drijvende piramide. Eerder kwam Jonathan Schwinge ook al met een piramide op water, maar die van hem “zweeft” er nog bij.

 

Cool Material

Reageer op artikel:
Maak kennis met Wayaland: de drijvende piramidestad
Sluiten