Ilona Braam
Ilona Braam Apps 13 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Voortaan rijd je nog efficiënter met Waze en Siri Shortcuts

Hoewel behoorlijk wat mensen Google Maps gebruiken om mee te navigeren, is er ook een grote groep gebruikers die eerder voor Waze gaat. Bij Waze helpen de gebruikers zelf mee om de app efficiënter te maken door bijvoorbeeld door te geven waar er ongelukken en flitspalen zijn. De app is nu zelfs nog een stukje efficiënter geworden en kun je met de nieuwe update ook gebruiken in combinatie met Siri Shortcuts.

Een efficiëntere Siri

De app Siri Shortcuts werd geïntroduceerd met iOS 12 en kun je gebruiken om verschillende acties te scharen onder een enkel Siri commando. Als je Siri vertelt dat je naar het werk gaat, kun je bijvoorbeeld instellen dat de virtuele assistent je vervolgens vertelt wat het weer is, dat je de routebeschrijving krijgt met de Maps app en dat er meteen een muziekje wordt afgespeeld op je smartphone. De app zorgt ervoor dat Siri tegenwoordig een stuk handiger is en nu kun je dus ook Waze toevoegen aan je Shortcuts arsenaal.

Waze Google Maps

Waze features in Google Maps

De update Waze, versie 4.48, is ook echt alleen gemaakt om Siri Shortcuts toe te voegen. Verder verandert er niks aan de app. Uiteraard is de nieuwe feature alleen beschikbaar voor iOS gebruikers en kun je met je Samsung Galaxy niet met Siri aan de slag. Overigens kun je binnenkort ook bij Google Maps terecht als je onderweg informatie wilt zien over ongelukken en flitspalen. Onlangs is Google bezig geweest met het testen van verschillende Waze features in hun Maps app. Daarnaast wordt Maps ook handiger als je te voet bent met aanwijzingen in augmented reality.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voortaan rijd je nog efficiënter met Waze en Siri Shortcuts
Sluiten