Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 12 feb 2019

Deze “magische” poster vertelt je elke dag wat voor weer het wordt

We worden dagelijks omringd door ontzettend veel schermen van je smartphone tot je computer en televisie. En al die schermen kunnen je voorzien van allerlei nuttige info, maar kunnen je tegelijkertijd ook ontzettend afleiden van wat je eigenlijk hoort te doen. Eén van de dingen waar we onze schermen voor gebruiken is om te checken wat voor weer het wordt. En om je dan niet meteen af te leiden heeft Oliver Woords een poster bedacht die je precies dat laat zien, maar meer ook niet.

Poster voor info en decoratie

Het feit dat de poster je alleen het weer laat zien is een weloverwogen keuze van zijn makers. De bedoeling is dat het ding niet weer een extra scherm is om je af te leiden, maar waar je zo af en toe even naar kunt gluren om te kijken of het bijvoorbeeld gaat regenen of dat je juist een lekker zonnetje kunt verwachten. Daarnaast kun je de poster ook zien als een soort decoratiestuk aan de muur om je kamer wat op te vrolijken.

Weather Poster Kickstarter

Weersverwachting per dag

Op de poster verschijnen drie verschillende symbolen om het weer aan te geven. Zo hebben we een wolk met regendruppels, welke staat voor regen, buigen, mist of sneeuw. Een wolkje zonder regendruppels betekent dat het bewolkt is en een zonnetje staat weer voor zonnig, gedeeltelijk zonnig en helder. Zoals je ziet is het systeem niet ontzettend uitgebreid, maar je krijgt wel een algemene indruk van wat er buiten gaande is. Om het overzichtelijk te houden krijg je telkens het weer van de dag zelf te zien en niet meteen bijvoorbeeld de hele week. Wel wordt de dag opgedeeld en krijg je de weersverwachting van 8:00 uur, 12:00 uur, 16:00 uur en 20:00 uur te zien.

Weather Poster Kickstarter

Papier met smart ink

We hebben het telkens over een poster en we bedoelen ook echt een poster. We hebben niet te maken met een display, maar met echt papier. De reden dat er telkens andere symbolen op kunnen verschijnen, is doordat er gebruik wordt gemaakt van smart ink. Deze slimme inkt is dusdanig gemaakt dat het verandert van kleur in reactie op verschillende “prikkels”. Een kleine computer is aan de poster verbonden en via een internetverbinding worden de weersverwachtingen doorgegeven aan het computertje, zodat deze ervoor kan zorgen dat je poster verandert.

Kickstarter project

Mocht je de Weather Poster in huis willen halen, kun je bij Kickstarter terecht. Voor een pledge van 118 euro kun je het ding bemachtigen en als het goed is krijg je hem vervolgens in juli toegestuurd. Op het moment hebben ze hun investeringsdoel nog niet behaald, maar ze zijn er wel al bijna. Waarschijnlijk zullen je gasten denken dat je een soort magische poster aan de muur hebt hangen en als je fan bent van films als Harry Potter, kun je ze natuurlijk ook gewoon in die waan laten. Iets anders dat magie lijkt te hebben is deze ring, die je kunt gebruiken om je computer te besturen.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Deze “magische” poster vertelt je elke dag wat voor weer het wordt
Sluiten