Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 15 jan 2019

Maak kennis met Web A Sketch: een Etch A Sketch maar dan digitaal

Als je oud genoeg bent, kun je je vast nog wel die Etch A Sketch tekenborden van vroeger herinneren. Hierop kon je naar hartelust tekenen en als je er klaar mee was gewoon schudden om alles weer te doen vervagen. Dat geschud was enerzijds handig, maar anderzijds soms ook frustrerend als het per ongeluk gebeurde. Eén van Google’s Chrome Labs ontwikkelaars, Rowan Merewood, lijkt bezig te zijn geweest met wat nostalgie en brengt nu de goede oude Etch A Sketch terug in digitale vorm. Maak kennis met de Web A Sketch.

Etch A Sketch in de browser

Zoals de naam al aangeeft is Web A Sketch een Etch A Sketch, maar dan op het web. Je kunt het retro tekenbord uiteraard gebruiken in Google Chrome, maar ook in andere browsers zoals Opera en Firefox. Het design lijkt inderdaad op het oude tekenbord inclusief de rode rand en de twee draaiknoppen aan de onderkant om je lijnen te doen verschijnen. Op het moment kun je ook alleen tekenen met de draaiknoppen, maar het lijkt erop dat we binnenkort ook met de pijltjes toetsen aan de slag kunnen. Verschillende mensen die het hebben geprobeerd, vonden de knoppen toch echt wat te lastig.

Fancy en Fanciest lijnen

Net zoals bij de oude Etch A Sketch moet je schudden om je tekeningen weer te wissen. Dat doe je gelukkig niet door je laptop te schudden, maar gewoon met een “Shake” knop. En omdat het toch digitaal is, zijn er ook wat extra functies verschenen. Zo kun je gaan voor de “Fancy” knop, welke je lijnen een mooie schaduw geeft. Als je al helemaal fancy wilt gaan is er ook de “Fanciest” optie en deze zorgt voor regenboogkleurtjes.

Web A Sketch Google

Mocht je het ook willen proberen, kun je je nostalgische gevoelens uitleven op web-a-skeb.firebseapp.com. En als je de smaak te pakken hebt met nostalgie, kun je ook gaan voor zoiets als een dock die je Apple Watch omtovert tot Game Boy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Reageer op artikel:
Maak kennis met Web A Sketch: een Etch A Sketch maar dan digitaal
Sluiten