Fake it till you make it: The Good Life Agency laat je je gehele online leven fabriceren

Sociale media geeft ons meer en meer de mogelijkheid om een vertekend beeld van onszelf af te geven. Dat liet deze rake fotoreeks al zien. Maar dat het nog véél verder gaat dan dat laat The Good Life Agency zien.

The Good Life Agency, wauw!

We weten dat het tegenwoordig mogelijk is om voor Facebook en Instagram likes te kopen. We weten ook dat het gemakkelijk is om te doen alsof. Denk aan de student die deed alsof ze de wereld over reisde, terwijl ze stiekem gewoon thuis zat. Maar ‘The Good Life Agency‘ slaat werkelijk alles.

Succes heb je niet, dat straal je uit

Het imagobureau biedt allerlei “services” aan. Zo kun je vanaf tien euro likes kopen op Facebook, je laten endorsen op LinkedIn voor 25 euro of vrienden met een BN-er worden vanaf een schamele 239,95 euro. Het bureau maakt onderscheid in vier categorieën: social media, carrière, familie en overig.

Categorie overig

De categorie overig vinden we het meest apart. Daar kun je namelijk een fake one night stand kopen. Je krijgt dan sensuele appjes en foto’s via WhatsApp die het laten lijken alsof je met iemand een beschuitje hebt gegeten. Dan is de vraag: wie wil dat nou niet?

Het perfecte plaatje

Het bedrijf speelt op deze manier in op de behoefte om perfect over te komen. En niet alleen jij. Ook je kroost. Stel je voor dat jouw Pieter-Hendrik-Janneman net achterblijft, dan kun je ook een talentscout voor zeventig euro kopen. Zo wordt je kind het evenbeeld van de succesvolle jij. Chapeau!

Zeg dat het niet waar is

Wij betwijfelen alleen of dit bureau echt is. Ja, het is mogelijk om likes op Facebook te kopen, maar mensen die doen alsof ze een one night stand hebben gehad of een briljante avond in de club hebben gehad? Dat gaat ons en de overgrote meerderheid van de bevolking toch écht te ver. Laten we in ieder geval hopen dat dit een stunt is, want dan vinden we ‘m briljant. Net zoals deze zonnige marketingstunt trouwens.

Reageer op artikel:
Fake it till you make it: The Good Life Agency laat je je gehele online leven fabriceren
Sluiten