Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 25 mrt 2018

Stress? Deze website maakt je in een halve minuut ultiem ontspannen en relaxed

Heb jij een drukke week achter de rug, maar weet je niet zo goed hoe je je moet ontspannen? Gewoon rustig blijven ademen. Tenminste, dat is wat ze zeggen. Dit klinkt voor velen van ons gemakkelijker dan het is. Gelukkig is het internet er om ons te helpen.

Als de SEALs het ook doen..

Neem een diepe adem in, en blaas een diepe adem uit. Wacht vervolgens weer een seconde met inademen. Best lastig hè? Op een gefocuste manier bezig zijn met je ademhaling? Je ademt dag en nacht om in leven te blijven, maar te weinig van ons zetten hun adem in om een andere reden: om te ontspannen.

Wist jij bijvoorbeeld dat de speciale Amerikaanse eenheid de Navy SEALs een ademhalingstechniek gebruiken om hun zenuwen in bedwang te houden? De techniek die zij gebruiken heet ‘combat tactical breathing‘, en is een techniek die jij ook kunt gebruiken om in je dagelijkse leven wat meer te relaxen.

ontspannen

Mindful breathing‘ is een type meditatie die veel wordt gebruikt. Wanneer je de focus legt op je ademhaling heb je vaak weinig tot geen ruimte meer over in je hersenen om je ergens anders op te focussen. Wanneer je langzaam ademt wordt je hartslag ook omlaag gebracht.

Vergeet Headspace, dit is pas echt ontspannen

Heb jij Headspace nou al lang uitgespeeld, en helpt een rondje hardlopen je ook niet om te ontspannen? Misschien moet je deze website dan eens bekijken. Box Breathing gebruik de simpele en effectieve methode van de SEALs om jou te helpen ontspannen. Open de website, en de rest spreekt voor zich. Je kunt het trucje zo vaak herhalen als je wilt, afhankelijk van je eigen stresslevel. Check de website hier.

ontspannen

Heb je na 10 minuten kalm ademen nog steeds geen rust gevonden? Misschien moet je dan ook deze chille TED-talks over hoe je kunt ontspannen nog even bekijken. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Stress? Deze website maakt je in een halve minuut ultiem ontspannen en relaxed
Sluiten