Daniel Koster
Daniel Koster 9 jan 2016

Website vertelt aan de hand van kunstmatige intelligentie hoe knap je bent; durf je het aan?

Een tijd geleden heeft Microsoft een website die kon raden hoe oud je was gelanceerd. Het enige dat je hoefde te doen was een foto van jezelf of iemand anders uploaden en de site deed de rest. De resultaten van de website vielen echter tegen. Een andere website probeert hetzelfde en vertelt je naast je geschatte leeftijd ook nog eens hoe knap je bent.

Website die stelt hoe knap en oud je bent

Blinq is met een groep wetenschappers van de universiteit van Zurich de samenwerking aangegaan om een website te ontwikkelen die raadt hoe oud en hoe knap je bent. Een beetje vreemd natuurlijk, een website die je leeftijd raadt en ook nog eens vertelt hoe knap je bent (op een schaal van “Hmm” tot “Godlike”), maar grappig is het in elk geval wel.

Kunstmatige intelligentie schuilt achter de website

De website maakt gebruik van kunstmatige intelligentie die door bepaalde gezichtskenmerken je leeftijd en je knapheid raadt. De uitslag is totaal afhankelijk van de geüploade foto. Daarbij vertellen de bedenkers wel dat de website op het schoonheidsideaal van Zwitserland is gebaseerd. Aangezien het schoonheidsideaal in elk land anders is, betekent het niet gelijk dat je uitslag definitief is.

Wij hebben de website uiteraard uitgeprobeerd. Wij stelden ‘m op de proef door twee foto’s te maken; eentje wat normaler, en eentje waarop we expres wat minder goed uit de verf probeerden te komen. De resultaten vind je hieronder;

Durf jij het aan?

De website kan of een flinke boost aan je zelfvertrouwen geven, of juist totaal verkeerd uitpakken. We denken dat je het resultaat niet al te serieus moet opvatten. Uit ons experiment blijkt namelijk dat-ie niet perfect functioneert (een foto waarop je scheel kijkt wordt bijvoorbeeld als aantrekkelijker gezien dan een foto waar je normaal op kijkt). Leeftijd herkent de website trouwens wél goed. Toch is het een leuke manier om te kijken of een objectief apparaat door middel van kunstmatige intelligentie je knap vindt. Durf je aan? Surf dan naar de site en check hoe knap en oud jij volgens de site bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Website vertelt aan de hand van kunstmatige intelligentie hoe knap je bent; durf je het aan?
Sluiten