De nieuwe Bitcoin: deze cryptocurrency gebruik je alleen op woensdag

De cryptocurrencywereld is behoorlijk hectisch en kan vooral erg zenuwslopend zijn. Dat hoeft echter helemaal niet en dat probeert het team achter WednesdayCoin te bewijzen. Het is een gemoedelijke cryptocurrency, die de stress eruit probeert te halen. Daarom kun je de bijbehorende coin, WED, alleen maar op woensdag gebruiken. Zo heb je de rest van de week tijd om andere dingen te doen met vrienden en familie.

WednesdayCoin draait om community

WednesdayCoin heeft geen openbare ICO gehad, maar is grotendeels opgericht met geld van het team zelf. Ze accepteren uiteraard wel donaties, maar vragen daar niet actief om. Een belangrijk verschil met andere cryptocurrencies is dat het vooral om de community draait en het doen van ontspannende dingen. Zelfs het logo en de slogan “because wednesday” zijn door de community bedacht.

wednesday

Alles of  één

De zogenaamde ontspannende dingen bestaan uit allerlei activiteiten die draaien om WED en uiteraard gebeuren ook deze activiteiten alleen maar op woensdag. Zo is er een Double or One spelletje, gebaseerd op een smart contract. Je kunt tot 10.000 WED inzetten en krijgt dan of het dubbele of 1 WED. Het is een wat minder stressvolle variatie of “dubbel of niets” en zorgt er in ieder geval voor dat je nooit met lege handen komt te staan.

WednesdayCoin cryptocurrency

WED loterij

Een andere activiteit is de wekelijkse Wednesday loterij. Ook deze wordt beheerd door een smart contract en wordt 10 minuten voor het einde van woensdag (Coordinated Universal Time) gehouden. Daarnaast zijn er ook heerlijke sweepstakes, waarbij je elke week kans maakt op behoorlijk wat WED. Dan kun je elke woensdag nog via de bijbehorende reddit site ook weer WED krijgen, gratis en voor niks, en is er een soort faucet systeem waarbij je WED krijgt voor het bekijken van websites.

Marktplaats op woensdag

Als je verder nog wilt bezig zijn met de cryptocurrency is er een speciale WednesdayCoin marktplaats, waar je van alles kunt verhandelen van spelletjes, tot poker chips en zelfs pizza. Op het moment is de marktplaats nog een wekelijkse post op Reddit, maar er zijn plannen om er een aparte site van te maken.

Voor het goede doel

Waar het bij andere cryptocurrencies vooral draait om geld verdienen, zijn ze bij WednesdayCoin wat meer met de medemens betrokken. Er wordt dan ook gestimuleerd om elke woensdag een goede daad te verrichten of om WED te geven aan een goed doel.

Als je ook iets goeds wilt doen (en niet alleen op woensdag), kun je de alarm-app iCukoo gebruiken. Elke keer als je de snooze knop drukt, geef je wat geld aan een goed doel, wat een briljante win-win situatie is: jij mag langer slapen en je helpt daarmee ook nog eens je medemens.

Medium

Reageer op artikel:
De nieuwe Bitcoin: deze cryptocurrency gebruik je alleen op woensdag
Sluiten