Ilona Braam
Ilona Braam Apps 4 aug 2019

Ben je creatief? Win behoorlijk wat geld met een cybersecurity artwork

Als je het woord “cybersecurity” googlet krijg je behoorlijk wat beelden te zien van een creepy uitziend figuur met een capuchon, die achter een computer iets onguurs aan het doen is. De designfirma OpenIDEO is dat cliché beeld meer dan zat en zou graag willen de visualisatie van cybersecurity wat meer representatief is van wat het woord daadwerkelijk inhoudt. Daarom zijn ze een designwedstrijd begonnen, waar je behoorlijk wat geld mee kunt verdienen.

Cybersecurity artwork voor 7.000 euro

De bedoeling is dat visuele creatievelingen van verschillende achtergronden aan de slag gaan om een nieuw beeld te creëren voor cybersecurity. Alle deelnemers krijgen toegang tot bronmateriaal en community support om hun creativiteit erop los te laten. In eerste instantie zullen er 25 deelnemers uitgekozen worden die elk 500 dollar krijgen van de Hewlett Foundation en verder geholpen worden door een cybersecurity expert. Uit die groep van 25 zullen er vervolgens vijf winnaar gekozen worden, die de hoofdprijs van 7.000 dollar in de wacht slepen.

hacker cybersecurity

Deadline 16 augustus

De deadline van de wedstrijd is 16 augustus en ook Nederlandse designers kunnen meedoen met een cybersecurity artwork. Mocht je het interessant vinden, kun je je opgeven via de OpenIDEO website. Je inzending mag elke vorm hebben, van een comic en animatie tot een infographic of illustratie. Wel moet je je bedenken dat je artwork voor iedereen vrij wordt om te gebruiken als je mocht winnen. Aan de andere kant krijg je er wel redelijk wat geld voor en krijg je door de wedstrijd mogelijk ook weer andere opdrachten binnen.

Een cybersecurity issue waar we met z’n allen al een tijdje mee bezig zijn is het hele gebeuren rondom Huawei en mogelijke spionage voor de Chinese overheid. Vooral Amerika is fel tegen het Chinese bedrijf, maar ook in Nederland was het twijfelachtig of Huawei met 5G-netwerken aan de slag mocht. Ondanks het advies van de AIVD gaat het kabinet Huawei toch niet weren bij het aanleggen van 5G netwerken in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ben je creatief? Win behoorlijk wat geld met een cybersecurity artwork
Sluiten