Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 7 okt 2016

Een wedstrijdje FIFA 17 tegen PES 2017: wie gaat er met de winst vandoor?

Nu het gameseizoen in volle gang is, vliegen de games ons om de oren. Je zult daar ons niet over horen klagen, maar het betekent dat je soms keuzes moet maken. Eén van die keuzes is die tussen de twee beschikbare voetbalgames. Enerzijds heb je FIFA 17 en anderzijds heb je PES 2017.

Ze zijn inmiddels beiden uit en we hebben met beiden vele uren gespeeld. Zowel FIFA 17 en PES 2017 hebben hun voor- en nadelen. Het is lastig om te stellen welke er specifiek beter is, dat is een kwestie van smaak. Wat vind je belangrijk in een game? Aan de hand van vier elementen zetten we de games tegenover elkaar.

Dit artikel is onderdeel van onze Gaming WANT-rubriek die wij samen met onze buddies van Pixelcake zijn gestart. Hiermee laten we elke week zien wat zich afspeelt in de gamewereld!

Hoe is die Gameplay?

Het belangrijkste onderdeel van een voetbalgame is natuurlijk hoe het speelt. Voetbal is emotie en daarbij hoort het gevoel dat je opspringt wanneer je een doelpunt maakt. In beide games kun je prachtige goals maken.

Als je het echter hebt over het opzetten van fantastische aanvallen, het plannen van een counter, het prachtig uithalen van buiten de zestien, dan heeft PES 2017 duidelijk de overhand. Het is met name de medespelers die heel goed vrijlopen wanneer jij aan de bal bent, zodat je altijd genoeg afspeelmogelijkheden hebt.

Winnaar: PES 2017

MD White? Oh, wacht, je bedoelt Real Madrid?

Weet je nog dat je vroeger FIFA speelde en het Nederlands elftal ontbrak? Nou, die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Vandaag de dag zitten alle spelers qua namen in de game. Je mist bij PES echter een groot aantal teams en andere teams zijn niet voorzien van de echte shirts en namen. Bayern München is er bijvoorbeeld niet en Real Madrid heeft een domme naam.

Wat dat betreft doet FIFA 17 het beter. Daar heb je gewoon alle teams en alle spelers. Het enige nadeel is dat wanneer je met Eredivisie clubs wilt spelen, dat de spelers niet echt goed lijken. In PES 2017 doen ze dat wel. Echter vinden we het feit dat clubs en teamnamen missen, dus gaat FIFA er met deze winst vandoor.

Winnaar: FIFA 17

Koos Vriendloos?

De meeste tijd die wij in de voetbalgames steken, gaan zitten in potjes tegen vrienden. Maar soms ben je ook alleen. Dan is het handig dat er toffe modi zijn om je mee te vermaken. Wat PES 2017 betreft, is er eigenlijk maar één modus de moeite waard: MyClub. Hierin maak je je eigen team aan en heb je de kans om spelers te scouten en zo je team te verbeteren. De Master League is niet meer zo goed als in het verleden en is dan ook niet meer de moeite waard.

Wat dat betreft doet FIFA 17 het beter. Naast het succes van Ultimate Team en de Season-modus komt er dit jaar ook nog The Journey, waarin je een verhaal beleeft van een jonge voetballer die het wil maken in de Premier League.

Winnaar: FIFA 17

Niet Koos Vriendloos?

Hoewel dit niks met de kwaliteit van de games te maken heeft, is het wel een belangrijke om in je achterhoofd te houden: wat spelen je vrienden? Het is namelijk nogal onhandig om tussen de gameplayvarianten van beide games te wisselen en je bent dan in het nadeel.

Kijken we naar de eerste verkoopcijfers uit het Verenigd Koninkrijk, dan zien we dat voor elke twintig exemplaren van FIFA 17 er één exemplaar van PES 2017 wordt verkocht. En ook hier in Nederland is de buzz rondom FIFA vele malen groter dan rondom PES. Wat dat betreft is het wellicht handiger om voor FIFA te kiezen, zodat je makkelijker met vrienden kunt spelen.

Winnaar: FIFA 17

Hoewel PES 2017 wat ons betreft qua gameplay de bovenliggende partij is, komt FIFA 17 op drie andere belangrijke punten duidelijk als winnaar uit de bus. Daarmee is die game wat ons betreft de aanrader. En als je daarmee aan de slag gaat, dan hebben we hier een berg aan handige tips voor je. Nog niet overtuigd van FIFA 17? Dan hebben we hier vier redenen voor je waarom het spel de sh*t is!

Reageer op artikel:
Een wedstrijdje FIFA 17 tegen PES 2017: wie gaat er met de winst vandoor?
Sluiten