Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 11 aug 2017

We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 32

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Sta je al te trappelen tot het vijf uur is en biertjes op de bureaus verschijnen, maar nog geen plannen gemaakt voor je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 32 voor je op een rijtje gezet zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan.

WANT to go: Blijdorp Festival, Rotterdam

Dit weekend staat het in Nederland en België bol van de festivals. Veel festivals zijn inmiddels wel uitverkocht maar we zagen dat er nog kaarten beschikbaar zijn voor Blijdorp Festival op 12 augustus (morgen dus) in Rotterdam.

Het typisch Rotterdamse festival is een 1-daags festival waar het draait om art, culture, music and happiness. Het festival heeft ieder jaar een ijzersterk programma en de aankomende editie is daar geen uitzondering op. Naast de grotere stages staan er tipi’s op het festival terrein waar intiemere feestjes plaatsvinden. Overal op het festival zul je een combinatie van natuur en technologie terug zien dankzij kunstenaar Iwan Smit. Koop dus nog snel je ticket!

Ticketprijs: 39 euro.

WANT to see: You Might Also Like, Gent

Playfield en Sonderland zijn twee collectieven bestaande uit onder andere acteurs, journalisten en schrijvers. Via interactieve installaties nodigen ze het publiek uit te participeren in een ‘gezamenlijke beleving’. Klinkt spannend.. Op 12 augustus duiken ze in de wereld van Big Data.

Via film, theater, workshop en debat ontleden ze in een avondvullend programma hoe jouw data wordt verzameld, verkocht en door algoritmes wordt gejaagd. Zie het volledige programma op de website. Een avond vol veel interessante sprekers, films en waarschijnlijk ook nog wel wat lekkere Belgische pintjes ;-).

wat te doen

WANT to read: Weapons of Math Destruction – Cathy O’Neil

De schrijfster van het boek ‘Weapons of Math Destruction’ trekt met het boek ten strijde tegen de algoritmen die steeds meer ons leven bepalen. Nee, het gaat dus niet over wiskunde. Het boek is een interessante read voor iedereen die meer wil weten over de invloed van algoritmen en het moderne online landschap waarin big data de baas is. In het boek wordt uitgelicht hoe algoritmen vooroordelen over ras bevatten en hoe ze een bedreiging vormen voor de democratie.

O’Neil zegt dat ze het boek heeft geschreven voor iedereen die tevreden is over de groeiende macht van big data maar ook voor iedereen die er door geïntimideerd is. Aangezien ongeveer iedereen binnen deze groep valt is het ook voor jou een must read.

Prijs: 11,49 euro.

wat te doen

WANT to watch: Dunkirk

Mocht je hem nog niet gezien hebben dan is deze to watch zeker een aanrader voor dit weekend. Niet alleen omdat de film een 8,5 op IMDB heeft, maar vooral omdat deze film het gebruik van Imax camera’s tot een heel nieuw niveau heeft getild.

Ruim 70 procent van de film is opgenomen met Imax camera’s . Dankzij de hoge resoluties van het beeld en geluid is er een hele nieuwe bioscoopervaring mogelijk. De combinatie van toffe nieuwe technieken, een perfecte uitwerking en een spannend verhaal maken dat je deze film gewoon moet zien. Ga voor deze Dunkirk dan ook naar de bios en laat het downloaden deze keer even achterwege, beloofd?

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staan onder andere een toffe, nog lopende, expositie in Haarlem tussen en een hele lekkere read.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 32
Sluiten