Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 aug 2017

We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 34

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Sta je al te trappelen tot het vijf uur is en biertjes op de bureaus verschijnen, maar weet je nog niet wat te doen op je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 34 voor je op een rijtje gezet, zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan.

WANT to go: Noorderzon Festival, Groningen

Dit weekend is alweer het laatste weekend van de 27e editie van het Noorderzon Festival in Groningen. Noorderzon is een combinatie van een internationaal kunstenfestival met podiumkunsten uit alle delen van de wereld.

Benieuwd naar het effect van de moderne technologie op ons gedrag en onze vrijgheid? Ga dan morgen naar de voorstelling van Maarten Smit over de grenzen van het internet. Of zet een VR-bril op, stap in de YOU.F.O en waan je even in het heelal (zaterdag en zondag). Pak als je dan toch naar het hoge noorden bent afgereisd ook nog even de gratis optredens in het Noorderplantsoen mee!

Ticketprijs:afhankelijk van de voorstelling.

wat te doen

WANT to see: Pleinbioscoop, Rotterdam

Oke dit is misschien ook wel een beetje een WANT to watch, maar het concept is zo leuk dat we het je niet willen onthouden. Dit weekend is het laatste weekend Pleinbioscoop in Rotterdam en er staan nog wat goede films voor jullie op de planning. Dus zet een stoeltje (zelf meenemen of huren) neer in de buitenlucht van het Museumpark en enjoy!

Vanavond wordt de Guardians of the Galaxy 2 afgespeeld (YES, gaan!), op zaterdag de Oscarwinnende film Moonlight en op zondag de zomertopper van 2017 Baby Driver waarin de muziek briljant gemonteerd is.

Ticketprijs:5 euro aan de deur of online.

wat te doen

WANT to read: Marvel Unlimited

Superheldenfilms behoren anno 2017 tot de grootste blockbusters. Ze zijn stuk voor stuk begonnen als comics, maar toch duiken de meeste liefhebbers daar nooit in. Zonde. Slechts weinig fans weten dat Marvel Unlimited bestaat, een app waarmee je onbeperkt alle comics van Marvel kunt lezen. Van de originele Spider-Man-verhalen tot de nieuwste Star Wars comics: voor een schappelijk prijsje heb je toegang tot duizenden series. Klein nadeeltje: nieuwe uitgaves komen pas na zes maanden op Marvel Unlimited. Ach, er is genoeg materiaal om je decennia zoet te houden. Je kunt de dienst een maand gratis uitproberen. Aanraders: de Hawkeye-serie van David Aja en Matt Fraction en Warren Elllis’  Moon Knight. Check ook de nieuwe Darth Vader serie.

Marvel Unlimited

WANT to watch: Attack The Block

We grabbelen even in de oude doos voor de kijktip van deze week. Althans, als we 2011 oud mogen noemen. Het grote debuut van Star Wars: The Force Awakens ster John Boyega staat namelijk op Netflix. Dan hebben we het natuurlijk over Attack The Block. Buitenaardse wezens komen de stad aanvallen, waardoor de gangsters in deze bendeleden naar boven komen. Een lekkere portie sci-fi met een grimmig randje!

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staan onder andere een toffe, nog lopende, expositie in Haarlem tussen en een hele lekkere read.

Reageer op artikel:
We WANT Weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 34
Sluiten