Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 jul 2019

Dit weekend vindt het WK Fortnite plaats: Dit moet je weten

Fortnite is en blijft de grootste game van dit moment. En als we kijken naar wat het WK Fortnite dit weekend te bieden heeft, lijkt de kans groot dat dat ook één van de grootse esports-evenementen ooit wordt. Er is een prijzengeld van maar liefst 30 miljoen dollar te verdienen en qua locatie is er gekozen voor het Arthur Ashe Stadium in New York. Dat stadion biedt plaats aan 23.000 kijkers die fysiek aanwezig zijn en kennen we met name van het US Open tennistoernooi. Dit is alles wat je er over moet weten.

Hoe volg je het WK Fortnite

De beste manier om het WK Fortnite te volgen is door zelf Fortnite te spelen. Ontwikkelaar Epic komt namelijk met een speciale picture-in-picture-optie, waardoor je de stream kunt kijken terwijl je zelf de game speelt. Op die manier ben je dus lekker actief met de game terwijl je passief naar de actie kijkt. Daarnaast is het ook mogelijk om de actie te volgen via de bekende stream-kanalen. Denk daarbij aan Youtube en Twitch.

Wanneer is het WK Fortnite

Dit weekend wordt het WK Fortnite gehouden. Het begin vanavond al om 18 uur ‘s avonds. Het begint met de Creative Finals, waarbij gamers de tofste gemaakte levels tonen. Hier doen acht teams van vier spelers aan mee en is er 3 miljoen dollar te verdienen. Vervolgens wordt om 22 uur ‘s avonds de Celebrity Pro-Am gehouden, waarbij bekende Fortnite-spelers het tegen elkaar opnemen. Denk daarbij aan namen als Ninja en Marshmello.

De echte actie begint echter op zaterdag met de competitie van de duo’s. De vijftig beste duo’s in de game nemen het dan tegen elkaar op. Dit evenement begint om 19 uur ‘s avonds en moet duren tot 22 uur. Dat kun je dus redelijk goed volgen als dat je dat zou willen. Op zondag is op hetzelfde tijdstip het grootste toernooi. Dan is het WK voor solo-spelers gaande. Als je wilt weten wie er allemaal meedoet aan het WK, dan kun je hier de lijst met deelnemers vinden.

Dit kunnen de deelnemers winnen

Wanneer je mee doet aan het WK als Duo en je eindigt boven elfde plek, dan krijg je als paar al 100.000 dollar. Lukt het je om echter in de top tien te komen, dan groeit het prijzengeld al van 225.000 dollar naar 900.000 dollar tussen plek tien en plek vijf. De nummer vier pakt 1.500.000 miljoen dollar, de nummer drie 1.800.000 dollar, de nummer 2 2.225.000 dollar en tot slot gaat de winnaar er met drie miljoen dollar vandoor. Die moet dat dan wel door twee man delen.

Bij de solo-deelnemers krijg je 50.000 dollar als je boven de 21e plaats eindigt. Deelnemers pakken zodoende al bij meedoen een goed jaarsalaris. Wil je miljonair worden met Fortnite? Dan moet je minimaal vierde eindigen en 1.050.000 dollar pakken. De nummer drie gaat met 1.200.000 dollar naar huis, de nummer twee pakt een mooie 1.800.000 miljoen dollar en tot slot pakt de winnaar hier 3.000.000 miljoen dollar.

Dit zijn de Nederlanders

Bij de kanshebbers worden de Nederlanders niet genoemd, maar er zijn vier landgenoten die zich hebben weten te kwalificeren bij de duo’s. De vier mannen zijn zodoende allemaal al verzekerd van 50.000 dollar. Het gaat om het duo NaVI Lnuef en NaVi Quinten, die zich samen in week zes wisten te kwalificeren. Daarnaast mitr0 een duo samen met de Britse speler FaZe Mongraal, die zich al in week twee als eersten wisten te kwalificeren. En tot slot wist LZR Rojo zich in de laatste week te kwalificeren met zijn Britse medespeler LZR Wolfiez. Dus als je die namen in de streams voorbij ziet komen, dan weet je dat moet gaan juichen.

Wil je meer lezen over alles dat met Fortnite te maken heeft? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Dit weekend vindt het WK Fortnite plaats: Dit moet je weten
Sluiten