Barry Kraakman
Barry Kraakman Home 29 apr 2015

Wees gewaarschuwd Go Pro; TomTom mengt zich in actiecamera-strijd

TomTom staat in de volksmond gelijk voor alles wat een navigatiesysteem is, ongeacht het merk. Waar we het bedrijf dan ook vooral kennen van de navigatiesystemen heeft het enkele producten op andere markten uitgebracht, zoals de TomTom Runner en Multi-sport. Zojuist heeft het bedrijf ook bekend gemaakt zich te gaan mengen in de strijd van actiecamera’s.

Shake to edit

Met de introductie van de TomTom Bandit Actiecamera lijkt het bedrijf vooral in te spelen op het probleem rondom het editen van beeldmateriaal. Huidige camera’s schieten prachtige beelden, maar het kost veel tijd om de juiste beelden te vinden en te monteren. Aan het einde van de filmdag ben je minstens een paar uur bezig voor de film klaar is om te delen. De actiecamera van TomTom maakt het mogelijk beelden enkele minuten na het filmen al te delen. De camera is voorzien van een eigen mediaserver. Op deze manier worden de beelden meteen na het schieten op de camera zelf verwerkt. Interne bewegings- en GPS-sensoren markeren aan de hand van beweging automatisch de spannendste filmmomenten. Met één druk op de knop (of op een bij te kopen afstandsbediening) is het ook mogelijk handmatig te markeren op welke beelden de actie staat. De bijbehorende smartphone-app maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot de beelden. Wanneer de gebruiker de smartphone schudt wordt er direct een spannende actiefilm gecreëerd van alle gemarkeerde beelden. Via de app is het ook mogelijk muziek en overlays met bijvoorbeeld de snelheid in te voegen. Op deze manier is de actiefilm met alle spectaculaire momenten binnen een paar minuten klaar om met al je vrienden te worden gedeeld.

Specificaties

De camera zelf bevat een 16-megapixel sensor en maakt het mogelijk beelden van 720 pixels tot 4K te schieten. Daarnaast heeft het verschillende functies voor het vastleggen van een time-lapse, slow-motion en burst-beelden. De krachtige processor die in de camera zit zorgt er voor dat de beelden direct op de mediaserver worden verwerkt. Om de camera vast te zetten is er een speciale stalen bevestigingssysteem ontwikkeld waar de camera binnen no time op is gemonteerd. De accu zit verwerkt in de zogenaamde Batt-Stick, die tevens de microSD-kaartlezer en een USB 3.0-aansluiting bevat. Om beelden op een computer te zetten zijn dus geen kabels nodig, maar steek je deze speciale stick in het USB-slot.

Vanaf mei is de actiecamera van TomTom verkrijgbaar. Voor 429 euro is-ie van jou. Verschillende accessoires zijn er los bij te kopen. Op het moment van lancering is de app alleen voor iOS beschikbaar; de Android-versie zal later verschijnen. Het idee van het meteen kunnen zien, bewerken en delen van je beelden spreekt ons erg aan en de camera is ook niet mis en kunnen vandaar niet wachten totdat we hem zelf kunnen uitproberen.

Reageer op artikel:
Wees gewaarschuwd Go Pro; TomTom mengt zich in actiecamera-strijd
Sluiten