Wees gewaarschuwd: zo steek je een stokje voor een vervelend Instagram virus

Ben jij een fervente Instagrammer? Dan moet je natuurlijk eerst even deze zeven verborgen Instagram functies checken om meer uit het sociale medium te halen. Daarnaast is het je wellicht wel opgevallen dat een virus de rondte gaat op Instagram. Dit Instagram virus laat je actief zijn op Instagram zonder dat je daar erg van hebt. Wat-ie doet? Het Instagram virus post zonder dat jij daar toestemming voor geeft een afbeelding op je Instagram. De foto gaat met een tekst gepaard die stelt dat je kunt zien wie je Instagram profiel heeft gezien. Wij laten je weten hoe je een stokje voor het plaatsen van de afbeelding steekt.

Instagram virus

Instagram virus plaatst zonder jouw weet maar met je toestemming een afbeelding

Je hebt de bovenstaande afbeelding wellicht al voorbij zien komen. Misschien ben jij zelfs wel de ongelukkige die door dit virus is getroffen. Het lijkt erop dat dit komt doordat je aan andere applicatie hier (per ongeluk) toestemming voor hebt gegeven. Die maakt hier dan graag gebruik van en plaatst de afbeelding op je Instagram. Gelukkig is de oplossing redelijk gemakkelijk.

1.Open Instagram via je desktop en klik rechtsboven op je naam. Klik vervolgens de optie ‘profiel bewerken’ aan

Instagram1-WANT

2. Beheer apps om aan te geven dat ze geen foto’s voor je mogen plaatsen
Je krijgt daarna diverse tabs te zien, waarvan eentje ‘Apps beheren’ is. Je kunt hier alle applicaties die je toestemming hebt gegeven om iets namens jou te plaatsen uitschakelen (zelf hadden we geen toegang gegeven tot apps om dit te doen, dus voor ons was het niet nodig). Je moet dan nog even je wachtwoord veranderen en klaar ben je!

Instagram2-WANT

Ziezo, je kunt nu weer naar alle hartenlust Instagrammen zonder dat je je zorgen hoeft te maken omtrent of iemand anders foto’s voor je aan het posten is. Wil je trouwens wel zien wie jouw profiel vaak checkt? Dat kan in de vorm van een extensie die je laat zien wie je meest trouwe volgers zijn!

Thanks voor de tip Marco van Hoogdalem!

Reageer op artikel:
Wees gewaarschuwd: zo steek je een stokje voor een vervelend Instagram virus
Sluiten