Milton Broen
Milton Broen 31 okt 2015

Weg met de walkman en mp3, de Rawman 3000 is het helemaal

Herinner je je de tijd nog dat we met walkmans over straat liepen? Wij wel. Cd’tje erin, koptelefoon op en gaan met die banaan. De ontwikkeling van de mp3-speler is echter wel snel gegaan en zodoende vergeten we bijna om daar bij stil te staan. Zo moeten we bijvoorbeeld niet vergeten dat platen een belangrijke rol hebben gespeeld in de uiteindelijke ontwikkeling van de cd en mp3. En worden platen hedendaags nog wel eens verkozen boven deze nieuwere technologieën omdat ze lekkerder klinken en een nostalgisch gevoel teweeg brengen. Als hommage aan de plaat kun je daarom weer vol trots met je draagbare platenspeler rondlopen en platen spinnen als ooit te voren met de Rawman 3000.

Rawman 3000

De Rawman 3000 werd in de jaren tachtig uitgebracht en was meteen hip. De draagbare platenspeler werd alleen al snel door de walkman vervangen en werd daardoor ietwat overbodig. Zo gaat dat helaas met technologieën. Gelukkig is-ie nooit helemaal verdwenen en aangezien platen weer helemaal terug zijn is de Rawman 3000 van Rocket & Wink gewilder dan ooit.

Eerste draagbare platenspeler ooit

Volgens Rocket & Wink is de Rawman 3000 de eerste draagbare platenspeler ooit. Het produceert een geluid dat je van een platenspeler gewend bent; vol en rijk. “Het geluid is vergelijkbaar met het een high-end stereo speler. Er is geen enkele draagbare cd- of mp3-speler die de kwaliteit van deze speler kan overtreffen. Je moet het ervaren,”, aldus Rocket & Wink. De draagbare platenspeler is tegenwoordig echter in een modern jasje gestoken met handige functies zoals Bluetooth en een USB-ingang.

Details

Waar de hedendaagse mediabestanden die we gebruiken de kwaliteit van vinyl niet kunnen evenaren snappen wedat je de kwaliteit van vinyl altijd bij je wilt hebben. Dit kan dus met de gave Raman 3000. Als je ‘m wilt bestellen moet je weten dat-ie in drie verschillende maten komt. 7-, 10- en 12-inch. Op deze manier heb je de juiste speler voor de juiste plaat. Er is helaas nog geen informatie over of-ie in de verkoop gaat en hoeveel-ie zou gaan kosten. We houden je op de hoogte!

Toffe platenspeler

We snappen dat je het geluid van een plaat boven dat van een Cd verkiest. Check daarom hier nog een toffe (moderne) platenspeler.

Reageer op artikel:
Weg met de walkman en mp3, de Rawman 3000 is het helemaal
Sluiten