Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 13 mei 2015

Weg sleutels! Noki is het slimme deurslot voor Europese deuren

De slimme deursloten zijn in opmars. Vooral op Kickstarter lijken de slimme deursloten vaker voor te komen dan jij dagelijks je deur met een sleutel opent. Veel ingenieurs zien er mogelijkheden en dat is niet voor niets. We gaan richting een maatschappij waarin alles smart wordt en daar hoort ook het deurslot bij. Sleutels zijn dan ook zó overrated. De meeste slimme deursloten die we voorbij zien komen zijn echter niet voor de Nederlandse markt, maar eerder voor de Amerikaanse markt bedoeld. De sloten zijn daar namelijk anders. Noki is dan ook speciaal voor de Europese deuren ontwikkeld.

Handig is dat er bij de installatie geen professional aan te pas hoeft te komen. Volgens de heren van Noki verbind je ‘m in vijf minuten met je deur en kun je de huissleutel weggooien. Je hoeft ook niet het volledige slot te vervangen. De Noki maakt van het huidige slot gebruik. Naja, wat we zeggen is niet helemaal waar. De sleutel moet je in het slot steken terwijl je Noki installeert. Niet weggooien. Om de sleutel wordt een zwart slim kastje geplaatst dat vervolgens het werk voor je doet.

Het slot met je smartphone open en dicht draaien kan zowel via Bluetooth als via Wifi. Als je een speciale Noki Bridge in je huis hebt geïnstalleerd kan het via Wifi en kun je ‘m overal waar jij over een internetverbinding beschikt bedienen. Staat er bijvoorbeeld iemand zonder sleutel voor jouw deur terwijl jij nog op kantoor bent? Dan kun je ‘m toch de toegang verlenen. Noki wordt door AA-batterijen gevoed, maar zullen niet binnen een week leeg zijn. Je kunt er bijna een jaar mee doen voordat je de batterijen moet vervangen. Hiervan word je uiteraard op de hoogte gesteld. Check onderstaande video voor een demo.

Als je met zo min mogelijk sleutels op zak door het leven wilt gaan en wilt experimenteren met een slim slot dan is Noki hier voor 139 euro verkrijgbaar. Wil je de combi met de speciale Bridge dan betaal je 199 euro. Of check hier nog meer vernuftige deursloten.

Reageer op artikel:
Weg sleutels! Noki is het slimme deurslot voor Europese deuren
Sluiten