Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 20 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Weinig zin in seks? Probeer een uurtje langer te slapen!

Hanny en de Rekels vereeuwigden het credo ‘Maar vanavond heb ik hoofdpijn’. Hoofdpijn is anno 2015 echter niet meer het populairste smoesje als je geen hebt in seks. Tegenwoordig wordt vermoeidheid vaker als reden gegeven, maar of het ook echt een smoesje is?

Uurtje extra slaap vergroot zin in seks

Uit onderzoek van verschillende Amerikaanse universiteiten blijkt dat slaapgebrek behoorlijk veel invloed heeft op je seksdrive. Niet alleen omdat je ’s avonds vermoeid bent, te kort slapen kan je lichaam in de war sturen!

Het onderzoek liet vrouwen twee weken lang hun slaap bijhouden. De vrouwen vulden elke dag een enquête in over hun libido. Uit het monitoren bleek dat veertien procent van de vrouwen die een uurtje langer sliepen méér zin had in (en kans had op!) seks.

Vrouwen die een uurtje langer sliepen gaven aan ’s avonds nog steeds moe te zijn (net zo vermoeid als de anderen), maar waren minder geneigd om het als smoesje te gebruiken. Als je langer dan een uur extra blijft pitten neemt de zin in seks overigens weer af. Je moet het dus zeker ook weer niet overdrijven!

Ook de kwaliteit van de slaap is erg belangrijk. Goede REM-slaap zorgt voor een betere doorbloeding van de vrouwelijke geslachtsdelen, waardoor deze… enthousiaster kunnen reageren op prikkelingen. Slechte slaap hindert ook de aanmaak van hormonen, waardoor vrouwen minder lustgevoelens ontwikkelen.

Het gaat overigens om een vrij kleine ‘pilot study’, onder 171 vrouwen. Het is dus een opmaat naar een veel groter onderzoek. De conclusies zijn dus nog niet bikkelhard, maar opvallend genoeg om te melden. Het vervolgonderzoek wordt een stuk uitgebreider; hierin zal men kijken of slaapgebrek nog andere effecten heeft op seksueel gedrag.

Misschien toch maar die smartphone uit je slaapkamer verbannen?

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Weinig zin in seks? Probeer een uurtje langer te slapen!
Sluiten